Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.8°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
10.7°C15.6°C
3 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.0°C16.0°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.0°C
4 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 62%
Τρεις επιπλέον νεκροί στις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Τζ.Φλόιντ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τρεις επιπλέον νεκροί στις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Τζ.Φλόιντ

Τρεις νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των ταραχών που πυροδότησε η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

Συγκκεριμένα, σύμφωνα με το CNN, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Ντάβενπορτ της Αϊόβα κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ τη ζωή του από αστυνομικά πυρά έχασε και ένας άνδρας στο Λούισβιλ στο Κεντάκι. Ο δήμαρχος της πόλης, Μάικ Μάτεσον, είπε πως σκοπεύει να θέσει σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ της Δευτέρας.

https://twitter.com/spencermaki/status/1267396672704954368?ref_src=twsrc^tfw

Η αστυνομία του Λούισβιλ στο Κεντάκι ανακοίνωσε πως οι διαδηλώσεις για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ εκτροχιάστηκαν, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος.

Όπως έγινε γνωστό, η αστυνομία εκλήθη σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή για να διώξει μεγάλο αριθμό διαδηλωτών, που είχαν συγκεντρωθεί στο πάρκινγκ του καταστήματος.

«Αστυνομικοί και στρατιώτες δέχτηκαν πυρά. Τόσο οι αστυνομικοί όσο και τα μέλη της Εθνοφρουράς απάντησαν με πυρά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος» ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Στιβ Κόνραντ και πρόσθεσε ότι οι αρχές συγκεντρώνουν βίντεο του περιστατικού ενώ εξετάζονται και αυτόπτες μάρτυρες.

Τις προηγούμενες ημέρες έχασαν τη ζωή τους τρεις ακόμη άνθρωποι -ένας 21χρονος στο Ντιτρόιτ, ένας άνδρας στην Ινδιανάπολη της Ιντιάνα και ένας ομοσπονδιακός αστυνομικός στο Όκλαντ της Καλιφόρνια.

Ήδη περισσότερες από 15 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν ζητήσει τη συνδρομή της Εθνοφρουράς για την αντιμετώπιση των διαδηλωτών ενώ άλλες 40 έχουν ανακοινώσει απαγόρευση κυκλοφορίας.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζονται οι οργισμένες διαδηλώσεις για τη δολοφονία Φλόυντ - Σε υπόγειο καταφύγιο ο Τραμπ (Video)

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL