Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
To twitter "γκριζάρει" αναρτήσεις του Τραμπ γιατί "εκθειάζουν τη βία"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

To twitter "γκριζάρει" αναρτήσεις του Τραμπ γιατί "εκθειάζουν τη βία"

Η αντιπαράθεση συνεχίζεται και στον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο twitter στον οποίο αναπαράγεται το μήνυμα που είχε αναρτήσει νωρίς το πρωί ο Ντόναλντ Τραμπ για τη Μινεάπολη και το οποίο «καλύφθηκε» από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης επειδή θεωρήθηκε ότι «εκθειάζει τη βία».

Εκνευρισμένος από τις πρόσφατες αποφάσεις της πλατφόρμας, την οποία ωστόσο χρησιμοποιεί με επιμονή, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος υπέγραψε χθες διάταγμα με το οποίο σκοπεύει να περιορίσει την ελευθερία που απολαμβάνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γαι το περιεχομένό τους.

Λίγες ώρες αργότερα ανάρτησε ένα μήνυμα για τις ταραχές που σημειώνονται στη Μινεάπολη, μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκούς αστυνομικούς.

«Αυτοί οι ταραξίες προσβάλλουν την μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ και δεν θα επιτρέψω να συμβαίνει αυτό. Μόλις μίλησα με τον Κυβερνήτη Τιμ Ουόλτς και του είπα ότι ο Στρατός είναι μαζί του. Σε οποιαδήποτε δυσκολία θα αναλάβουμε τον έλεγχο, αλλά όταν αρχίζουν οι λεηλασίες, αρχίζουν τα πυρά. Ευχαριστώ!», έγραψε ο Τραμπ.

Το twitter αντέδρασε γκριζάροντας την ανάρτηση με ένα μήνυμα επισήμανσης του περιεχομένου του. Ωστόσο οι χρήστες μπορούν και πάλι να το διαβάσουν, αν το επιθυμούν, κλικάροντας επάνω στην επισήμανση.

Η ίδια ακριβώς επισήμανση αποδοκιμασίας τοποθετήθηκε και στο μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Λευκού Οίκου.

«Αυτό το tweet παραβίασε του κανόνες του Twitter σχετικά με την εκθείαση της βίας. Ωστόσο, το Twitter θεώρησε ότι δύναται να είναι προς το δημόσιο συμφέρον το tweet αυτό να παραμείνει προσβάσιμο», ήταν το μήνυμα που τοποθέτησε το Twitter κάτω από την ανάρτηση του Τραμπ σχετικά με τα επεισόδια στην Μινεάπολις. .

Ένας από τους στενότερους συμβούλους του προέδρου, ο Νταν Σκαβίνο, που ασχολείται ιδιαίτερα με τη στρατηγική επικοινωνίας στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, εξαπέλυσε και νέα επίθεση στο Twitter: «Το Twitter λέει βλακείες, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να το αντιλαμβάνονται», έγραψε στο… Twitter.

Σημειώνεται ότι ο Ντ.Τραμπ έχει περισσότερους από 80 εκατομμύρια ακολούθους στην πλατφόρμα αυτήν.

Νωρίτερα, μετά το «γκριζάρισμα» της ανάρτησής του ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε ότι «τo twitter δεν κάνει τίποτε για όλα τα ψέματα και την προπαγάνδα που δημοσιεύονται για την Κίνα ή για το Ριζοσπαστικό Αριστερό Δημοκρατικό Κόμμα. Εχουν στοχοποιήσει τους Ρεπουμπλικανούς, τους Συντηρητικούς και τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Η παράγραφος 230 πρέπει να ανακληθεί από το Κονγκρέσο. Μέχρι τότε, θα υπάρξει ρύθμιση».

Η τελευταία αντιπαράθεση του Ντόναλντ Τραμπ με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου δεν ανέχεται να επικρίνεται, ξεκίνησε όταν το Twitter επισήμανε ως παραπλανητικούς τους αναρτημένους στην πλατφόρμα ισχυρισμούς του Τραμπ ότι η επιστολική ψήφος αφήνει περιθώρια εκλογικής νοθείας και προειδοποίησε τους χρήστες να ελέγχουν την αξιοπιστία των αναρτήσεων.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL