Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Έκκληση Γκουτέρες στις κυβερνήσεις να προστατέψουν τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έκκληση Γκουτέρες στις κυβερνήσεις να προστατέψουν τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ

«Στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα ελευθερίας του Τύπου, καλούμε όλες τις κυβερνήσεις - και άλλους - να εγγυηθούν ότι οι δημοσιογράφοι θα μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μετά από αυτή» σημειώνει περαιτέρω.

Σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, ο κ. Γκουτέρες τονίζει ότι «οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο βοηθώντας μας να παίρνουμε εμπεριστατωμένες αποφάσεις» και προσθέτει πως «καθώς ο κόσμος πολεμά την πανδημία του COVID- 19, οι αποφάσεις αυτές μπορούν να κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο».

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ επισημαίνει ότι καθώς η πανδημία εξαπλώνεται, προκαλεί μία δεύτερη πανδημία παραπληροφόρησης που περιλαμβάνει από βλαπτικές συμβουλές υγείας μέχρι τρελές θεωρίες συνωμοσίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναδεικνύει τον ρόλο του Τύπου λέγοντας πως προσφέρει το αντίδοτο. «Εξακριβωμένες, επιστημονικές και βασισμένες σε γεγονότα ειδήσεις και αναλύσεις» συμπληρώνει. Ωστόσο, παρατηρεί ότι από την αρχή της πανδημίας, πολλοί δημοσιογράφοι υφίστανται αυξημένους περιορισμούς και τιμωρίες μόνο και μόνο επειδή κάνουν τη δουλειά τους.

Σε ό,τι αφορά τους προσωρινούς περιορισμούς στην ελευθερία της κίνησης, σημειώνει ότι είναι απαραίτητοι για να νικήσουμε COVID-19, υπογραμμίζοντας πως δεν πρέπει να τους γίνεται κατάχρηση ως μία δικαιολογία για τη λήψη σκληρών μέτρων κατά της δυνατότητας των δημοσιογράφων να κάνουν τη δουλειά τους.

Απευθυνόμενος στα Μέσα, εκφράζει τις ευχαριστίες του γιατί, όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά, παρέχουν γεγονότα και αναλύσεις, ελέγχουν τους ηγέτες σε κάθε τομέα, λένε την αλήθεια στην εξουσία. Καταληκτικά αναγνωρίζει ιδιαίτερα αυτά τα ΜμΕ που διαδραματίζουν ένα σωτήριο για τις ζωές ρόλο καλύπτοντας θέματα δημόσιας υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL