Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Οι ΗΠΑ την εποχή του κορωνοϊου: Καταζητείται ο... έμπορος ναρκωτικών Μαδούρο για 15 εκατ. δολάρια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι ΗΠΑ την εποχή του κορωνοϊου: Καταζητείται ο... έμπορος ναρκωτικών Μαδούρο για 15 εκατ. δολάρια

Του Αργύρη Παναγόπουλου

Οι ΗΠΑ καταζητούν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, προσφέροντας αμοιβή 15 εκτ. δολαρίων, αναβιώνοντας παλιές και αποτρόπαιες πρακτικές από την εποχή της... Άγριας Δύσης. 

«Έφθασε η ώρα να αποκαλέσουμε αυτό το καθεστώς για αυτό που είναι», τόνισε ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Γουίλιαμ Μπαρ ανακοινώνοντας ότι το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ασκεί ποινική δίωξη για εμπόριο ναρκωτικών εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και άλλων ηγετικών στελεχών της κυβέρνησής του, προσφέροντας μάλιστα και αμοιβή 15 εκατ. δολαρίων για «όσους προσφέρουν πληροφορίες που να οδηγήσουν στην κράτηση και σύλληψή του».

Μαζί με τον Μαδούρο καταζητούνται πλέον ο επικεφαλής του Ενωτικού Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας και πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Ντιοσλάδο Καμπέγιο, ο πρώην επικεφαλής των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών Ούγκο Καρβαχάλ Βάριος, ο απόστρατος στρατηγός Κλίνερ Αλκαλά Κορντόνες και ο υπουργός Βιομηχανίας και Εθνικής Παραγωγής Ταρέκ Ζαϊντάν Ελ Αϊσαμί Μαντάχ. Υπάρχει όμως μια ουσιαστική διαφορά για τους σύγχρονους… κυνηγούς κεφαλών, αυτό του Μαδούρο αξίζει 15 εκατ. δολάρια, ενώ των υπολοίπων μόνο 10 εκατ. δολάρια.

«Ο λαός της Βενεζουέλας αξίζει μια αντιπροσωπευτική και διαφανή κυβέρνηση στην υπηρεσία των αναγκών του κόσμου, που δεν θα προσώσιε την εμπιστοσύνη του λαού καταδικάζοντας ή χρησιμοποιώντας δημόσιους λειτουργούς να συμμετέχουν στο παράνομο εμπόριο ναρκωτικών», τόνισε με ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, για να υποσχεθεί ότι «οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν το λαό της Βενεζουέλας να ανακτήσει τη δημοκρατία διαμέσου ελεύθερων και δίκαιων προεδρικών εκλογών».

«Σήμερα ο Νικολάς Μαδούρο θα δικαστεί από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης και θα κατηγορηθεί για εμπόριο ναρκωτικών», έγραψε στο Twitter, πριν καν γίνει η επίσημη ανακοίνωση από το Γενικό Εισαγγελέα, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο, ένα από το πιο σκληροπυρηνικά γεράκια που βρίσκονται ακόμη κοντά στον πρόεδρο Τραμπ.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL