Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.5°C26.6°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
20.2°C25.3°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
19.8°C23.8°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
3 BF 36%
Σε "πόλεμο" κατά του κορωνοϊου οι χώρες του κόσμου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε "πόλεμο" κατά του κορωνοϊου οι χώρες του κόσμου

CHRISTOF STACHE/AFP

Στη δίνη της επιδημίας του κορωνοϊού οι κυβερνήσεις όλου του κόσμου, κηρύσσουν η μία μετά την άλλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βάζοντας τους πολίτες σε καθεστώς καραντίνας, στο πλαίσιο μέτρων περιορισμού της διάδοσης του Covid-19. Χαρακτηριστικό της κατάστασης το χθεσινό διάγγελμα του Μακρόν που δήλωσε ότι βρίσκόμαστε σε πόλεμο… και απαγόρευσε την είσοδο στην Γαλλία και από χώρες Σένγκεν.

Γάλλοι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν διαδηλωτές στο Le Port καθώς οι άνθρωποι διαμαρτύρονται για την άφιξη των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου Sun Princess

Στο δρόμο της Ιταλίας και της Ισπανίας σε καραντίνα τίθεται η Βενεζουέλα. «Η Βενεζουέλα μπαίνει σε κοινωνική καραντίνα», τόνισε ο Μαδούρο κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του που μεταδόθηκε από τη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, διευκρινίζοντας πως αυτό το «απαραίτητο δραστικό μέτρο» θα εφαρμοστεί «σε όλη τη χώρα».

Στη Γερμανία, ξεπέρασαν τα 6.000, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, τα κρούσματα του ιού, με 1.174 νέα κρούσματα να επιβεβαιώνονται μέσα στο περασμένο 24ωρο - στα 7.100 ανεβάζει τον αριθμό των επιβεβαιωμένων περιστατικών το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ. Οι ασθενείς που υπέκυψαν από επιπλοκές της ασθένειας COVID-19 ανέρχονται σε 13.

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας αναμένει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού θα αυξηθεί εκθετικά, φθάνοντας τα περίπου 15.000 μέχρι τα τέλη του Μαρτίου από 223 χθες Δευτέρα,ενώ ο COVID-19, έχει ως σήμερα στοιχίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους στη χώρα.

Το Δουβλίνο έχει μέχρι στιγμής κλείσει όλα τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα νυχτερινά κέντρα, τις περίφημες παμπ, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, κι έχει επιβάλλει απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων, στην προσπάθειά του να μειώσει τον ρυθμό εξάπλωσης της ασθένειας. Επίσης, οι αρχές συνέστησαν στους πολίτες να αποφεύγουν όλα τα μη απολύτως απαραίτητα ταξίδια στο εξωτερικό το προσεχές διάστημα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τίθεται για 30 ημέρες η Ρουμανία λόγω κορονοϊού. "Από σήμερα (χθες), ισχύει καθεστώς έκτακτης ανάγκης σε όλη τη Ρουμανία για μια περίοδο 30 ημερών", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις.

Στο Βουκουρέστι εντοπίζεται ο μεγαλύτερος αριθμός (43) επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη Ρουμανία, ενώ μέχρι αργά χθες το βράδυ, από το ξέσπασμα της πανδημίας του ιού στη χώρα, τα κρούσματα είναι συνολικά 168.

Το 25ο κρούσμα κορονοϊού επιβεβαιώθηκε στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη σε άνδρα που επέστρεψε πρόσφατα από τη βόρεια Ιταλία, όπως ανακοινώθηκε από τις υγειονομικές Αρχές της χώρας, λίγο μετά την είδηση ότι δύο άτομα που είχαν νοσήσει από Covid-19 πήραν εξιτήριο.

Πρόκειται για το πέμπτο κρούσμα στην Κροατομουσουλμανική Ομοσπονδία, ενώ στην άλλη οντότητα της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, τη Σερβική Δημοκρατία, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 20.

Στην Τουρκία, άλλοι 29 άνθρωποι διαγνώστηκε πως έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2, αυξάνοντας τον συνολικό αρσιθμό των κρουσμάτων σε 47.

«Και τα 29 νέα κρούσματα συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τις ΗΠΑ, τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, ενώ 3 κρούσματα είναι [άνθρωποι που επέστρεψαν] από την Ούμρα», τόνισε μέσω Twitter ο Κότζα, αναφερόμενος στο προσκύνημα των μουσουλμάνων στη Μέκκα, στη Σαουδική Αραβία.

«Η επαφή με ξένες χώρες θα παραμείνει πηγή κινδύνου», προειδοποίησε ο Κότζα.

Στην Ασία, 30 νέα κρούσματα καταγράφηκαν την Ταϊλάνδη, γεγονός που αύξησε σε 177 τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα από σήμερα Τρίτη ως την 30ή Μαΐου, για να επιβραδύνει την εξάπλωση του κορονοϊού, καθώς στην Κολομβία έχουν επιβεβαιωθεί 54 κρούσματα του κορονοϊού.

Αλλα 12 καταγράφησαν στην Καμπότζη, ανεβάζοντας το σύνολο των ασθενών στα 24.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας κατέγραψαν 84 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, λιγότερα από 100 για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, γεγονός που γεννά ελπίδες ότι στη χώρα της Ασίας που έχει χτυπηθεί πιο βαριά από κάθε άλλη πλην Κίνας η εξάπλωση της νόσου COVID-19 ενδέχεται να επιβραδύνεται.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκε σήμερα είναι θεαματικά χαμηλότερος από την κορύφωση του ξεσπάσματος (909 κρούσματα την 29η Φεβρουαρίου) και αύξησε το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί σε 8.320, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Ο απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε κατά δύο στους 81 νεκρούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Λευκός Οίκος: Νέες οδηγίες για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού

Ο Λευκός Οίκος προχώρησε χθες στη δημοσιοποίηση ενός νέου πακέτου οδηγιών για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, προειδοποιώντας τους Αμερικάνους να περιορίσουν τις κοινωνικές συναθροίσεις τους στα δέκα ή λιγότερα άτομα.

Παράλληλα, συνέστησε στα εστιατόρια, στα μπαρ, αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις όπου συχνάζουν πολλά άτομα, να παύσουν τη λειτουργία τους στις Πολιτείες όπου έχει παρατηρηθεί μετάδοση του ιού μεταξύ των μελών των τοπικών κοινωνιών.

Η Κίνα αναρρώνει

Στον αντίποδα η Κίνα παρουσιάζει πολύ καλή εικόνα αφού μόνο ένα νέο κρούσμα του κορονοϊού επιβεβαιώθηκε χθες Δευτέρα στη χώρα, στην επαρχία Χουμπέι, ανακοίνωσαν η επαρχιακή Επιτροπή Υγείας και η Εθνική Επιτροπή Υγείας, αλλά το σύνολο των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά συνολικά 21 στη χώρα, αφού αφίχθησαν από το εξωτερικό 20 άνθρωποι που έχουν μολυνθεί.

Διαβάστε ακόμα

Για κάθε κρούσμα κορωνοϊού μπορεί να υπάρχουν άλλα δέκα που δεν έχουν ανιχνευθεί

COVID-19: Καλό αερισμό και απολύμανση των σπιτιών με προσοχή στο χημικό φορτίο από τα απορρυπαντικά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL