Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κοροναϊός: Συναγερμός στην Άγκυρα, σε καραντίνα αεροπλάνο

Φωτογραφία αρχείου-ΑΜΠΕ

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Τούρκος υπουργός ανακοίνωσε ότι οι επιβάτες και το προσωπικό του αεροπλάνου θα τεθούν σε καραντίνα σε νοσοκομείο στην Άγκυρα για 14 ημέρες. Όλοι οι επιβάτες είναι Τούρκοι, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας

Συναγερμός έχει σημάνει στο αεροδρόμιο της Άγκυρας, καθώς μέσα σε αεροπλάνο των Τουρκικών Αερογραμμών, που εκτελούσε το δρομολόγιο Τεχεράνη-Κωνσταντινούπολη, 17 επιβάτες παρουσίασαν υψηλό πυρετό και θεωρήθηκαν από τις τουρκικές αρχές ύποπτοι φορείς του κορωνοϊού.

Οπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα "Hurriyet", το αεροσκάφος που εκτελούσε το δρομολόγιο Τεχεράνη - Κωνσταντινούπολη, άλλαξε κατεύθυνση και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Άγκυρας. Ύποπτοι για τον κοροναϊό θεωρούνται 17 επιβάτες από τους 132 επιβάτες, οι οποίοι προέρχονται από το Ιράν και είναι εμπύρετοι, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας.  

O Τούρκος υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, δήλωσε ότι «μέσα στο αεροπλάνο υπήρχαν κάποιοι που παρουσίασαν πυρετό και βήχα, μας έβαλε σε υποψίες και προσγειώσαμε το αεροσκάφος. Θα ανακοινώσουμε τα τελικά αποτελέσματα έπειτα από 3-4 ώρες». Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Τούρκος υπουργός ανακοίνωσε ότι οι επιβάτες και το προσωπικό του αεροπλάνου θα τεθούν σε καραντίνα σε νοσοκομείο στην Άγκυρα για 14 ημέρες. Όλοι οι επιβάτες είναι Τούρκοι, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στρατός και «ανοσία της αγέλης»

Στην τηλεόραση βγήκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, για να απαντήσει στο χθεσινό ρεπορτάζ της «Αυγής» από το οποίο τεκμηριώνεται ότι στον στρατό υπάρχει σοβαρή έλλειψη μέσων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις