Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Συγκεκριμένες ενέργειες» για την Ιντλίμπ ζήτησε ο Ερντογάν από Γαλλία και Γερμανία

ΑΜΠΕ

Τηλεφωνική επικοινωνία του Τούρκου προέδρου με Ά.Μέρκελ και Ε.Μακρόν

Να αναλάβουν «συγκεκριμένες ενέργειες» για να εμποδίσουν «μια ανθρωπιστική καταστροφή» στην Ιντλίμπ της ΒΔ Συρίας ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα.

Όπως ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία «ο πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη να σταματήσει η επιθετικότητα του καθεστώτος και των υποστηρικτών του στην Ιντλίμπ, επέμεινε στην ανάγκη να αναληφθούν συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση».

Στην τηλεφωνική επικοινωνία ο Τ.Ερντογάν επεσήμανε ότι οι επιθέσεις στην Ιντλίμπ -όπου ο συριακός στρατός έχει εξαπολύσει επίθεση με την υποστήριξη της Ρωσίας, με αποτέλεσμα να εκτοπιστούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και να έρθουν στα πρόθυρα της αντιπαράθεσης Τουρκία, Ρωσία και Συρία- πρέπει να σταματήσουν.

Χθες Μακρόν και Μέρκελ συνομίλησαν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν εκφράζοτνάς του την ανησυχία τους για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ιντλίμπ.παράλληλα, ζήτησαν να τερματιστούν οι εχθροπραξίες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις