Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.2°C
3 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C17.8°C
5 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 63%
«Συγκεκριμένες ενέργειες» για την Ιντλίμπ ζήτησε ο Ερντογάν από Γαλλία και Γερμανία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Συγκεκριμένες ενέργειες» για την Ιντλίμπ ζήτησε ο Ερντογάν από Γαλλία και Γερμανία

Να αναλάβουν «συγκεκριμένες ενέργειες» για να εμποδίσουν «μια ανθρωπιστική καταστροφή» στην Ιντλίμπ της ΒΔ Συρίας ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα.

Όπως ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία «ο πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη να σταματήσει η επιθετικότητα του καθεστώτος και των υποστηρικτών του στην Ιντλίμπ, επέμεινε στην ανάγκη να αναληφθούν συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση».

Στην τηλεφωνική επικοινωνία ο Τ.Ερντογάν επεσήμανε ότι οι επιθέσεις στην Ιντλίμπ -όπου ο συριακός στρατός έχει εξαπολύσει επίθεση με την υποστήριξη της Ρωσίας, με αποτέλεσμα να εκτοπιστούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και να έρθουν στα πρόθυρα της αντιπαράθεσης Τουρκία, Ρωσία και Συρία- πρέπει να σταματήσουν.

Χθες Μακρόν και Μέρκελ συνομίλησαν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν εκφράζοτνάς του την ανησυχία τους για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ιντλίμπ.παράλληλα, ζήτησαν να τερματιστούν οι εχθροπραξίες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL