Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Βραζιλία: Ρεκόρ δολοφονιών από αστυνομικούς στην Πολιτεία του Ρίο ντε Ζανέιρο

ΑΜΠΕ

Μόνο μέσα στο 2019 οι αστυνομικοί στο Ρίο ντε Ζανέιρο σκότωσαν 1.810 ανθρώπους

Η αστυνομία του Ρίο ντε Ζανέιρο σκότωσε 1.810 ανθρώπους μέσα στο 2019, δηλαδή πέντε νεκρούς την ημέρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Δημόσιας Ασφάλειας της τοπικής κυβέρνησης του Ρίο (ISP), καταγράφεται αύξηση 18% στις δολοφονίεςσε σχέση με το 2018.

Τα στοιχεία τούτα αποτελούν τον απολογισμό της πρώτης χρονιάς διοίκησης του Ρίο από τον ακροδεξιό κυβερνήτη Βίλσον Βίτζελ. Ο ίδιος έχει κατά καιρούς υποστηρίξει τη χρήση ελεύθερων σκοπευτών της αστυνομίας, «ώστε να εξουδετερώνονται οι ύποπτοι που διαθέτουν όπλο».

«Όταν βλέπουμε πως οι δυνάμεις της τάξης είναι υπεύθυνες για πάνω από το 1/3 των βιαίων θανάτων, αυτό καταδεικνύει μέχρι ποίου βαθμού το μοντέλο ασφαλείας μας χαρακτηρίζεται από την αστυνομική βία»,τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ειδικός στο Κέντρο Ερευνών για την Ασφάλεια των Πολιτών (CESEC) του πανεπιστημίου Κάντζιντου Μέντες, Σίλβα Ράμος, καταγγέλοντας τον κυβερνήτη πως η τακτική του εστιάζεται στην «άμεση σύγκρουση κι όχι στην πληροφόρηση και τον σχεδιασμό».

Σύμφωνα με τον ίδιον, ο Β.Βίτζελ «ξεκίνησε τη θητεία του με μία πολύ επιθετική ρητορεία, όμως οι παράπλευρες συνέπειες, ιδίως τα παιδιά που έχαναν τη ζωή τους από "αδέσποτες" σφαίρες, είχαν τέτοια απήχηση που τον έκαναν να αλλάξει τακτική».

Ενδεικτική είναι η περίπτωση της μικρής Άγκατα, που είχε σοκάρει όλη τη χώρα οδηγώντας τον εισαγγελέα να διατάξει τη σύλληψη ενός αστυνομικού, που η έρευνα απέδειξε πως η σφαίρα προήλθε από το όπλο του.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ωμοί και αναίσχυντοι

Από προχθές, ολόκληρο το σύστημα της Ν.Δ. που εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο με την υπόθεση Novartis περιφέρεται έξαλλο στα ΜΜΕ. Απειλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα με ισόβια, κραυγάζει για έσχατες προδοσίες και ισόβια και εξαπολύει ύβρεις και απειλές κατά των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις