Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.2°C24.7°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.6°C28.1°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C25.9°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.8°C25.2°C
5 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
30 °C
27.9°C29.9°C
2 BF 25%
Χιλή: Οι οπαδοί της Κόλο Κόλο και του Καθολικού Πανεπιστημίου τραγουδούν μαζί: «Ο Πινιέρα, δολοφόνος σαν τον Πινισέτ» (VIDEO)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χιλή: Οι οπαδοί της Κόλο Κόλο και του Καθολικού Πανεπιστημίου τραγουδούν μαζί: «Ο Πινιέρα, δολοφόνος σαν τον Πινισέτ» (VIDEO)

Του Αργύρη Παναγόπουλου

Η καταστολή του Πινιέρα κατάφερε να ενώσει τις εξέδρες των ομάδων των ιστορικών αντιπάλων του Σαντιάγκο, της Κόλο Κόλο και του Καθολικού Πανεπιστημίου, που στα ημιτελικά του αγώνα για το Κύπελλο άφησαν στην άκρη το Σάββατο κάθε αντιπαράθεση για να τραγουδήσουν όλοι μαζί : «Πινιέρα, από το ... της μάνας σου βγήκες δολοφόνος σαν τον Πινοσέτ».

Ημιτελικός Κυπέλλου Κόλο Κόλο εναντίον Καθολικού Πανεπιστημίου: "Ο Πινιέρα δολοφόνος σαν τον Πινοσέτ"

https://www.youtube.com/embed/2RBvyE2Inlw

Οι οπαδοί της Κόλο Κόλο και του Καθολικού Πανεπιστημίου συμμετείχαν με το δικό τους τρόπο από τις εξέδρες του γηπέδου στη μεγάλη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε την ίδια ώρα στους δρόμους του Σαντιάγκο για συμπαράσταση στα θύματα της καταστολής, που έχει αφήσει μέχρι στιγμής πίσω της 29 νεκρούς, περισσότερους από 3.600 τραυματίες, εκ των οποίων περισσότεροι από 400 αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, τουλάχιστον 23.000 συλληφθέντες και περισσότερα από 1.500 άτομα να έχουν πέσει θύματα βασανιστηρίων, σεξουαλικής βίας και βιασμών από τα… όργανα της τάξης.

Οι οπαδοί των δύο ομάδων φώναζαν διαρκώς συνθήματα κατά του Πινιέρα και μετέτρεψαν κλασσικά τραγούδια της εξέδρας σε αντικυβερνητικά… άσματα. Το τελευταίο διάστημα γήπεσα της Χιλής ακόμη και σε φιλικά παιχνίδια ακούγονται συνθήματα και τραγούδια εναντίον του Πινιέρα.

Φιλικός Κόλο Κόλο εναντίον Γκοντόι Κρουθ: "Δολοφόνε Πινιέρα που βγήκες από το ... της μάνας σου οι σφαίρες που μας ρίχνεις θα επιστρέψουν πίσω" (VIDEO)

https://www.youtube.com/embed/5i9tUIxRD8M

Οι οπαδοί της Κόλο Κόλο και κυρίως αυτοί της λέσχης των «Κατσίκε» αποτέλεσαν τους πρώτους που άρχισαν να φωνάζουν αντικυβερνητικά συνθήματα στις εξέδρες. Το γεγονός ότι ο αρχηγός και θρύλος της Κόλο Κόλο Εστέμπαν Παρέδες, που έχει βάλλει και τα περισσότερα γκολ στην ιστορία των Πρωταθλημάτων της Χιλής, υποστήριξε από την αρχή το κίνημα διαμαρτυρίας κατά του Πινιέρα ενίσχυσε το αντικυβερνητικό μένος των οπαδών της, αποτελώντας παράδειγμα προ μίμηση και για τους οπαδούς άλλων ομάδων.

«Έφθασε η ώρα η κυβέρνηση να κάνει κάτι για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνία μας, δεν θέλω να βλέπω τη Χιλή μου στις φλόγες. Φθάνει πιά», είχε τονίζει ο αρχηγός της Κόλο Κόλο τις πρώτες ημέρες της εξέγερσης εναντίον του Πινιέρα τον προηγούμενο Οκτώβριο, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους ειρηνικούς διαδηλωτές.

Η Κόλο Κόλο κατάφερε να κερδίσει με 4 -2 στα πέναλτι την ομάδα του Καθολικού Πανεπιστημίου και να περάσει στο τελικό για το Κύπελλο της Χιλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL