Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.3°C25.8°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
24 °C
21.0°C24.9°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.3°C25.2°C
2 BF 40%
Τσαβούσογλου: Ο Χάφταρ είναι το μοναδικό εμπόδιο για ειρήνη στη Λιβύη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τσαβούσογλου: Ο Χάφταρ είναι το μοναδικό εμπόδιο για ειρήνη στη Λιβύη

Ο Χαλίφα Χάφταρ, ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, είναι το «μοναδικό εμπόδιο» για την εφαρμογή ειρηνευτικής διαδικασίας στην Λιβύη, δήλωσε σήμερα στο Νταβός ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Ορισμένες πλευρές, όπως εμείς, δεν υποστήριξαν παρά τον (επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής νεότητας Φάγεζ) αλ-Σάρατζ. Δυστυχώς, η Γαλλία και άλλοι Ευρωπαίοι υποστήριξαν τον Χάφταρ. Και δυστυχώς ο Χάφταρ δεν θέλει να μοιρασθεί την εξουσία», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

«Εξαρτάται από τον Χάφταρ. Ο αλ-Σάρατζ έχει ήδη δηλώσει την δέσμευσή του και επίσης υπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν για εκεχειρία στην Μόσχα. Η πλευρά Σάρατζ έχει δεσμευθεί και δεν ήταν για εμάς δύσκολο να τον πείσουμε. Αλλά ο Χάφταρ, δεν έχει δεσμευθεί ακόμη, άρα εξαρτάται από αυτόν», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών στους δημοσιογράφους.

Υπερασπιζόμενος την συνεργασία ανάμεσα στην Αγκυρα και την Μόσχα στο ζήτημα της Λιβύης, ο Τσαβούσογλου σημείωσε ότι η Ρωσία έγινε «παράγοντας» στην Λιβύη όπως έγινε στην Συρία όπου «κάλυψε ένα κενό» επεμβαίνοντας στη χώρα το 2015.

«Πώς μπήκε η Ρωσία στην Συρία; Ακόμη και όταν το (συριακό) καθεστώς ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή κάνοντας χρήση χημικών όπλων, οι ΗΠΑ, ο συνασπισμός και η Δύση δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε. Η Ρωσία είδε το κενό και το κάλυψε».

«Το προσωπικό μας (στην Λιβύη) βρίσκεται εκεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς, τίποτε άλλο. Δεν έχουμε ισχυρή στρατιωτική παρουσία στην Λιβύη», διαβεβαίωσε ο Τσαβούσογλου.

Πηγή: ΑΜΠΕ-AFP-Sputnik

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL