Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
ΗΠΑ: Αύριο η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την αποστολή του κατηγορητηρίου Τραμπ στη Γερουσία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΗΠΑ: Αύριο η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την αποστολή του κατηγορητηρίου Τραμπ στη Γερουσία

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί, θα ψηφίσει αύριο προκειμένου να σταλεί το επίσημο κατηγορητήριο με το αίτημα της καθαίρεσης σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία.

Σύμφωνα με τον ο βουλευτή Χένρι Κουέγιαρ, η πρόεδρος του σώματος, Νάνσι Πελόζι, δήλωσε κατά τη διάρκεια κομματικής συνεδρίασης ότι, θα ορίσει την ομάδα των «υπευθύνων» από τους κόλπους των Δημοκρατικών, οι οποίοι θα ηγηθούν της κατηγορούσας αρχής σε βάρος του Τραμπ στη δίκη.

Ο Ντ.Τραμπ έγινε ο τρίτος μόλις Αμερικανός πρόεδρος που παραπέμφθηκε, όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων τον περασμένο μήνα ενέκρινε τις κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας, ασκώντας πιέσεις στην Ουκρανία να ανακοινώσει έρευνα σε βάρος του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν, παρακωλύοντας τη λειτουργία του Κογκρέσου.

Η ψηφοφορία της Τετάρτης θα επιτρέψει στη Γερουσία να ξεκινήσει τη δίκη την Πέμπτη το απόγευμα, αν και οι πρώτες ημέρες αφορούν διαδικαστικά ζητήματα, όπως την επίσημη ανάγνωση του κατηγορητηρίου.

«Θα υπάρξει, νομίζω, μια συζήτηση περίπου 10 λεπτών, μετά θα ψηφίσουμε και κατόπιν θα διαβιβάσουμε τις κατηγορίες. Και η δίκη στη Γερουσία, υποθέτω, θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα» εξήγησε ο Κουέγιαρ.

Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος ανέφερε σήμερα ότι δίκη για την καθαίρεση είναι «καθαρά πολιτική».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL