Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στην Αργεντινή υπό το καθεστώς του πρόσφυγα ο Έβο Μοράλες

Στιγμιότυπο από την άφιξη του Έ.Μοράλες στην Πόλη του Μεξικό-ΑΜΠΕ

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας «προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Εσέισα. Έρχεται για να μείνει στην Αργεντινή ως αιτών άσυλο και θα αποκτήσει στη συνέχεια το καθεστώς του πρόσφυγα», δήλωσε ο ΥΠΕΞ της Αργεντινής

Στο Μπουένος Άιρες, με σκοπό να εγκατασταθεί εκεί, έφθασε σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, προερχόμενος από την Κούβα, όπως ανακοίνωσε ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής, Φελίπε Σόλα, προσθέτοτνας ότι ο Έβο Μοράλες «αισθάνεται πιο άνετα εδώ απ΄ό,τι στο Μεξικό».

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας «προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Εσέισα. Έρχεται για να μείνει στην Αργεντινή ως αιτών άσυλο και θα αποκτήσει στη συνέχεια το καθεστώς του πρόσφυγα», δήλωσε ο ΥΠΕΞ της Αργεντινής στο ειδησεογραφικό δίκτυο TN.

Ο νεοεκλεγείς κεντροαριστερός περονιστής, πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες, είχε ταχθεί τον Νοέμβριο υπέρ της χορήγησης ασύλου στον Έβο Μοράλες, χαρακτηρίζοντας τον «θύμα πραξικοπήματος». Την Τρίτη ο Φερνάντες ανέλαβε επισήμως καθήκοντα.

Ο Έβο Μοράλες καταγγέλλοντας «πραξικόπημα», κατέφυγε στο Μεξικό, που κυβερνάται από τον αριστερό πρόεδρο, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Την Παρασκευή, έπειτα από σχεδόν έναν μήνα στο Μεξικό, o Μοράλες μετέβη για επίσκεψη στην Κούβα απ΄όπου αναχώρησε για το Μπουένος Άιρες.

Σημειώνεται ότι τα δύο παιδιά του πρώην προέδρου της Βολιβίας, Εβαλίς και Άλβαρο, που δεν άσκησαν ποτέ δημόσιο λειτούργημα, έφθασαν στα τέλη Νοεμβρίου στην πρωτεύουσα της Αργεντινής προερχόμενα από τη Λα Πας.

υπενθυμίζεται ότι το κοινοβούλιο της Βολιβίας ψήφισε στα τέλη Νοεμβρίου νόμο για την προκήρυξη νέων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών, στις οποίες ο Έβο Μοράλες δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Για τους πολύ λίγους

Η Νέα Δημοκρατία, ως δεξιό κόμμα, και η κυβέρνησή της δεν είναι υπέρ των επιχειρήσεων, όπως ψευδώς διατείνεται. Είναι υπέρ του κεφαλαίου, είναι δηλαδή υπέρ των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων και εναντίον των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και εναντίον των εργαζομένων

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις