Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
Τουρκία: Στο νοσοκομείο ο Σ.Ντεμιρτάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τουρκία: Στο νοσοκομείο ο Σ.Ντεμιρτάς

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο Κούρδος πρώην επικεφαλής του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς, για να υποβληθεί σε πρόσθετες εξετάσεις μετά τη δυσφορία που αισθάνθηκε στο κελί του την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.

Η αδελφή του κρατούμενου, Αϊγκιούλ Ντεμιρτάς, αποκάλυψε νωρίς το απόγευμα μέσω twitter ότι ο φυλακισμένος πρώην επικεφαλής του HDP είχε βρεθεί χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στο κελί του στις 26 Νοεμβρίου έπειτα από αναπνευστικά προβλήματα και πόνους στο στήθος.

Σύμφωνα με την ίδια, οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν αρχικά να τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Ο συγκρατούμενός του, Αμπντουλάχ Ζεϊντάν, τού έδωσε τις πρώτες βοήθειες, πριν φθάσει ασθενοφόρο και ο Ντεμιρτάς υποβληθεί σε εξετάσεις.

Ο εισαγγελέας της Ανδριανούπολης, όπου κρατείται ο Ντεμιρτάς, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο  Κούρδος πολιτικός έλαβε την απαραίτητη υγειονομική περίθαλψη στις 26 Νοεμβρίου και μεταφέρθηκε σήμερα στο νοσοκομείο για πρόσθετες εξετάσεις, «αν και δε βρέθηκε κάποιο πρόβλημα υγείας».

Ο Σ.Ντεμιρτάς, κρατείται από τον Νοέμβριο του 2016 για κατηγορίες σε σχέση με «τρομοκρατία» και κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως 142 χρόνια.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί το HDP ως «πολιτική βιτρίνα» του ΡΚΚ. Βουλευτές του HDP τέθηκαν υπό κράτηση τις τελευταίες εβδομάδες, κατηγορούμενοι και αυτοί για σχέσεις με τρομοκρατική οργάνωση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL