Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Ισπανία απελαύνει στις ΗΠΑ τον πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Βενεζουέλας

ΑΜΠΕ

Ο Ου.Καρβαχάλ, συνεργάτης του Ούγκο Τσάβες, καταζητείται από τις αμερικανικές αρχές κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες περί συνεργασίας με τις Ένοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας για εμπόριο κοκαΐνης στις ΗΠΑ

To Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απελάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες τον πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού της Βενεζουέλας, Ούγκο Καρβαχάλ, αναιρώντας προγενέστερη απορριτπική του απόφαση.

Ο Ου.Καρβαχάλ, συνεργάτης του Ούγκο Τσάβες, καταζητείται από τις αμερικανικές αρχές κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες περί συνεργασίας με τις Ένοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας για λαθρεμπόριο κοκαΐνης στις ΗΠΑ.

Το δικαστήριο σε γραπτή απόφασή του αναφέρει ότι υπάρχουν «επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να αιτιολογηθεί η έκδοση».

Η ίδια απόφαση αναφέρει ότι υπήρχε «συνεχής και οργανωμένη συμπεριφορά σε σχέση με τη διακίνηση ναρκωτικών που διενεργείτο επί 20 χρόνια, και ότι αυτό συνιστά το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και συνεργασίας με τρομοκρατική οργάνωση».

O πρώην στρατηγός Καρβαχάλ συνελήφθη από την ισπανική αστυνομία έπειτα από αμερικανικό αίτημα στις 12 Απριλίου στη Μαδρίτη όπου είχε φθάσει, έχοντας διαφύγει από τη Βενεζουέλα με πλοίο μέχρι τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Αφέθηκε ελεύθερος τον Σεπτέμβριο με την απαγόρευση να φύγει από τη χώρα, μετά την απόρριψη του αιτήματος έκδοσής του από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας. Ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στη διακίνηση ναρκωτικών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο εξευτελισμός του Χρυσοχοϊδη και της Ν.Δ.

Τα χθεσινά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, είναι εικόνες και από το παρελθόν και από το μέλλον. Είχαν όμως και ένα παράπλευρο αποτέλεσμα: προκάλεσαν τον απόλυτο διασυρμό της Νέας Δημοκρατίας μέσα στη Βουλή.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις