Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.5°C21.8°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.0°C23.2°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.0°C19.9°C
1 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.9°C21.8°C
5 BF 36%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.4°C
0 BF 46%
Μήνυση κατά Μπολσονάρου για δολοφονία Φράνκου. Άδειασμα προεδρικού Fake News από 3 πολυεθνικές!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μήνυση κατά Μπολσονάρου για δολοφονία Φράνκου. Άδειασμα προεδρικού Fake News από 3 πολυεθνικές!

Του Αργύρη Παναγόπουλου

Για παρακώλυση της δικαιοσύνης σε ότι αφορά τη δολοφονία της ακτιβίστριας των φαβέλας Φράνκου οι κοινοβουλευτικές ομάδες τριών κομμάτων της Αριστεράς μήνυσαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας (STF ) τον πρόεδρο της Βραζιλίας Μπολσονάρου, τον υπουργό Δικαιοσύνης Μόρο και τον Κάρλος Μπολσονάρου, τον γιό του προέδρου.

Ο πρόεδρος Μπολσονάρου, μέσα στο αντιδραστικό του ντελίριο για το θρίαμβο του Φερνάντες στην Αργεντινή, δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα ότι τρεις μεγάλες πολυεθνικές αποσύρονται από την Αργεντινή για θα μεταφέρουν τις εγκαταστάσεις τους στη Βραζιλία. Λίγο αργότερα η ιαπωνική Honda, η γαλλική L’Oreal και ο αμερικανικός κολοσσός κατασκευής κινητήρων ντίζελ και γεννητριών MWM… άδειασαν δημοσίως τον πρόεδρο διαψεύδοντας το… Fake News του. Αμέσως μετά  ο Μπολσονάρου διέγραψε το… post και ανακοίνωσε ότι δεν θα παρευρεθεί στην ορκωμοσία του Φερνάντες στις 10 Δεκεμβρίου, αλλά θα στείλει την αντιπρόεδρό του Μουράο.  

Η μήνυση κατά των Μπολσονάρου Ζαΐρ και Κάρλος και κατά του Μόρος κατατέθηκε από τις κοινοβουλευτικές ομάδες του Κόμματος Σοσιαλισμού και Ελευθερίας (PSOL), στο οποίο συμμετείχε η Μαριέλ Φράνκου, το Κόμμα Εργαζομένων (ΡΤ), του Λούλα και της Ρούσεφ, και το Δημοκρατικό Εργατικό Κόμμα (PDT).

Οι Μπολσονάρου, πατέρας και γιός, φαίνεται ότι νόμιζαν ότι είχαν το ανεξέλεγκτο στη Βραζιλία και ότι ήταν υπεράνω των νόμων. Ο γιός Μπολσονάρου μάλιστα είχε δηλώσει ότι είχε πάρει όλα τα στοιχεία με τις πληροφορίες για την είσοδο και έξοδο των επισκεπτών στο πολυτελές συγκρότημα που διέμενε η οικογένεια Μπολσονάρου και ο πρώην αστυνομικός Ρόνιε Ρόσας, ο παρακρατικός που εκτέλεσε την Φράνκο με τέσσερις σφαίρες και τον οδηγό της Γκόμες το Μάρτιο του 2018. Η απόσταση της κατοικίας των Μπολσονάρου από αυτή του Ρόσας είναι λιγότερη από… πενήντα μέτρα.

Ο Έλσιο Ντε Κεϊρός, που οδηγούσε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία της Φράνκου, την ημέρα της δολοφονίας επισκέφθηκε το συγκρότημα πολυτελών κατοικιών και δήλωσε στην ασφάλεια του συγκροτήματός ότι ήθελε να επισκεφθεί την κατοικία αριθμός 58, αυτή των Μπολσονάρου, και όχι την κατοικία αριθμός 76 που Λέσα. Αρχικά η εισαγγελία δεν είχε λάβει υπόψη της το γεγονός ως τη στιγμή που εμφανίστηκε η κατάσταση των επισκεπτών της υπηρεσίας ασφαλείας, που είχε αφαιρέσει ο Κάρλος Μπολσονάρου, που αναγκάστηκε να την επιστρέψει στις δικαστικές αρχές.

Τα τρία κόμματα της Αριστεράς στη μήνυσή τους ζητούν να εξεταστεί εάν ο Ζαΐρ Μπολσονάρου και ο υπουργός Μόρος πίεσαν τις δικαστικές αρχές και την αστυνομία να βοηθήσουν τον Κάρλος Μπολσονάρου να πάρει στα χέρια τον κατάλογο των επισκεπτών. Ο Κάρλος Μπολσονάρου, ως δημοτικός σύμβουλος του Ρίο Ντε Τζανέιρο γνώριζε την επίσης τη δημοτική σύμβουλο Φράνκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL