Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Οι δικηγόροι των «Panama Papers» μηνύουν το Netflix για την ταινία «The Laundromat» (Video)

Στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν οι δικηγόροι ζητούν να μην προβληθεί η ταινία, καθώς η υπόθεση τους βρίσκεται υπό έρευνα του FBI και όπως υποστηρίζουν είναι πιθανό να επηρεάσει τη δίκαιη δίκη τους

Μήνυση κατά του Netflix κατέθεσαν οι δικηγόροι Γιούργκεν Μοσάκ και Ραμόν Φονσέκα, ιδρυτές της εταιρείας Mossack Fonseca που εμπλέκεται με το σκάνδαλο των panama papers, προκειμένου να μην προβληθεί η ταινία «The Laundromat».

H ταινία «The Laundromat», αναμένεται να προβληθεί σήμερα στη πλατφόρμα του netflix, στην Αμερική.

Στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν οι δικηγόροι ζητούν να μην προβληθεί η ταινία, καθώς η υπόθεση τους βρίσκεται υπό έρευνα του FBI και όπως υποστηρίζουν είναι πιθανό να επηρεάσει τη δίκαιη δίκη τους.

 

Το Netflix, από την πλευρά του αρνείται τις κατηγορίες και έκανε λόγο για λογοκρισία, καθώς και ότι θα προβάλλει κανονικά την ταινία.

Για την ιστορία το «The Laundromat» ερευνά, όσο πιο αναλυτικά γίνεται, το γνωστό σκάνδαλο Panama Papers που πρωτοήρθε στην επικαιρότητα το 2015, όταν διέρρευσαν 11,5 εκατομμύρια έγγραφα της νομικής εταιρίας που διηύθυνε ο γνωστός δικηγόρος Μοσάκ Φονσέκα και αφορούσαν αμέτρητες υποθέσεις διακίνησης χρημάτων.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Γκάρι Ολντμαν (Μοσάκ), Αντόνιο Μπαντέρας και Μέριλ Στριπ, και είναι βασισμένη στο βιβλίο του Τζέικ Μπέρνσταϊν, «Secrecy World: Inside the Panama Papers Investigation of Illicit Money Networks and the Global Elite».

 

Με πληροφορίες από το theguardian.com

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Επιτελικό ξέπλυμα

Όσο θορυβώδης είναι η κυβέρνηση στην «πάταξη της ανομίας» και την κλιμακούμενη αποχαλίνωση της αστυνομικής αυθαιρεσίας, άλλο τόσο διακριτική είναι όταν τακτοποιεί τις δουλίτσες της και όταν εξυπηρετεί τους κολλητούς της. Και πάντα έχει και μια ηθική δικαιολογία να επικαλεστεί.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο