Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C22.6°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 86%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.0°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.2°C28.8°C
4 BF 28%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
Μ.Τσαβούσογλου: Θα απαντήσουμε σε ενδεχόμενες αμερικανικές κυρώσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ.Τσαβούσογλου: Θα απαντήσουμε σε ενδεχόμενες αμερικανικές κυρώσεις

Η Τουρκία θα απαντήσει σε ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ για τη στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας πως όλες οι απειλές και οι κυρώσεις εναντίον της Άγκυρας είναι απαράδεκτες.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε αναμένει από το αμερικανικό Κογκρέσο να υπαναχωρήσει από τη «ζημιογόνο προσέγγισή του» και πρόσθεσε πως οι σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και στην Ουάσινγκτον βρίσκονται σε κρίσιμη φάση.

Ο Μ.Τσαβούσογλου δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι θα μεταφέρει τη διαπίστωση αυτή στην αμερικανική αντιπροσωπεία υπό τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς που πρόκειται να επισκεφθεί την Άγκυρα άυριο.

Επιπλέον, Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι οι κουρδικές δυνάμεις απελευθέρωσαν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία με σκοπό αυτοί να επιτεθούν στις τουρκικές δυνάμεις.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ανέφερε πως το PYD/YPG (σ.σ. το κυριότερο κόμμα των Κούρδων της Συρίας και η συροκουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού) «δεν δίστασε να κάνει μια απευθείας συμφωνία με το Νταές (σ.σ. αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους). Ως αποτέλεσμα αυτής της συμφωνίας που έγινε στη Ράκα, εκατοντάδες τζιχαντιστές του Νταές αφέθηκαν ελεύθεροι και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία».

Επιτιθέμενος στις χώρες που κατακρίνουν την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία, ο Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε πως ο στόχος αυτών των χωρών είναι να εγκαθιδρύσουν ένα τρομοκρατικό κράτος στη βόρεια Συρία.

«Κοιτάξτε τις χώρες, ειδικά τη Γαλλία, που αντιδρούν (ενάντια στην τουρκική επέμβαση), ο στόχος τους είναι να εγκαθιδρύσουν ένα τρομοκρατικό κράτος εκεί», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Για την αναστολή των εξαγωγών όπλων στην Τουρκία που επέβαλαν πολλές ευρωπαϊκές χώρες και για τις κυρώσεις εις βάρος της Άγκυρας «όποτε και αν αυτές έρθουν», σημείωσε ο Τσαβούσογλου, «δεν θα επηρεάσουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL