Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Επιχείρηση τρομοκράτησης και μέσα στην Τουρκία: Συλλήψεις για αναρτήσεις στα social media που επέκριναν την εισβολή στη Συρία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιχείρηση τρομοκράτησης και μέσα στην Τουρκία: Συλλήψεις για αναρτήσεις στα social media που επέκριναν την εισβολή στη Συρία

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν 24 άτομα για διάδοση «μαύρης προπαγάνδας» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τη στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας στη Συρία, μετέδωσε σήμερα το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Αφότου άρχισε η τουρκική επίθεση, οι αρχές διεξάγουν εκτεταμένη επιχείρηση καταστολής όσων την επικρίνουν, αρχίζοντας έρευνες σε βάρος εκατοντάδων ανθρώπων, περιλαμβανομένων κούρδων βουλευτών.

Σήμερα το Ανατολή μετέδωσε πως 24 από τους 186 ανθρώπους, που είχαν τεθεί υπό κράτηση επειδή επέκριναν την επιχείρηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνελήφθησαν επισήμως. Οι "ύποπτοι" κατηγορούνται ότι «προκάλεσαν μίσος και εχθρότητα στο κοινό» και «διεξήγαγαν προπαγάνδα υπέρ μιας τρομοκρατικής οργάνωσης».

Ενώ τα περισσότερα κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν την επιχείρηση, το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) έχει ζητήσει τον τερματισμό αυτής της «απόπειρας εισβολής», όπως την αποκαλεί. Εισαγγελείς άρχισαν έρευνα σε βάρος των συμπροέδρων του HDP για σχόλιά τους.

Οι αρχές είχαν αρχίσει παρόμοιες έρευνες μετά τις δύο προηγούμενες διασυνοριακές επιχειρήσεις της Τουρκίας. Περισσότεροι από 300 άνθρωποι είχαν τεθεί υπό κράτηση για αναρτήσεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες επέκριναν την επίθεση του Ιανουαρίου 2018 στη βόρεια Συρία.

Πηγή: ΑΜΠΕ-Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL