Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C21.9°C
1 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.2°C
2 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
28.8°C28.8°C
3 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.3°C
2 BF 88%
Ρωσία: Ο συριακός στρατός ελέγχει πλήρως την Μανμπίτζ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρωσία: Ο συριακός στρατός ελέγχει πλήρως την Μανμπίτζ

Οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Άσαντ ελέγχουν πλήρως τη Μάνμπιτζ και τα περίχωρά της με στόχο την αντιμετώπιση της τουρκικής επίθεσης, ανακοίνωσε σήμερα η Μόσχα, την ώρα που ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός ανακοίνωνε πως οι δυνάμεις του αποχώρησαν από την εν λόγω πόλη.

Στη Μόσχα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως «οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν πλήρως την πόλη Μάνμπιτζ και τις γειτονικές τοποθεσίες».

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η ρωσική στρατιωτική αστυνομία «διεξάγει περιπολίες στα βορειοδυτικά σύνορα της περιοχής, κατά μήκος της γραμμής επαφής» ανάμεσα στις συριακές και τις τουρκικές δυνάμεις.

Ο ρώσος ειδικός απεσταλμένος για τη Συρία Αλεξάντρ Λαβρέντιεφ διαβεβαίωσε από την πλευρά του πως η Μόσχα δε θα επιτρέψει συγκρούσεις ανάμεσα στον τουρκικό στρατό και τον συριακό στρατό.

Νωρίτερα, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε  ότι «μονάδες του στρατού εισήλθαν στην Μάνμπιτζ».

Τοπικός αξιωματούχος στην Μανμπίτζ που ελέγχεται από στρατιωτικό συμβούλιο το οποίο συνδέεται με τις κουρδικές αρχές, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την είσοδο των στρατευμάτων στην πόλη και την ανάπτυξή τους στις γραμμές του μετώπου.

Την ίδια ώρα, η πόλη Ρας αλ Άιν στη βορειοανατολική Συρία συγκεντρώνει τα βλέμματα σήμερα αφού εκεί οι Κούρδοι μαχητές της YPG προβάλλουν ισχυρή αντίσταση στις τουρκικές δυνάμεις, επεσήμανε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι κουρδικές δυνάμεις αντιτάσσουν σθεναρή αντίσταση, κατά την έβδομη ημέρα της επίθεσης που εξαπέλυσε η Άγκυρα.

Μολονότι η μεθοριακή πόλη Ταλ Αμπιάντ έπεσε στα χέρια των τουρκικών στρατευμάτων και των Σύρων συμμάχων (SDF) τους, η Ρας αλ-Άιν, η οποία βρίσκεται ανατολικότερα, φαίνεται ότι προς το παρόν αντιστέκεται.

Οι SDF «εξαπέλυσαν μέσα στη νύκτα εκτεταμένη αντεπίθεση εναντίον των τουρκικών δυνάμεων και των Sύρων συμμάχων τους κοντά στην Ρας αλ-Άιν», ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Παράλληλα οι δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ έχουν αναπτυχθεί νότια της Ρας αλ-Άιν, στην περιφέρεια της πόλης Ταλ Ταμρ, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που συνήψαν την Κυριακή με τους Κούρδους με στόχο να συγκρατήσουν την τουρκική επίθεση.

Εξάλλου 20 άμαχοι σκοτώθηκαν από πυρά ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από τη Συρία εναντίον τουρκικών πόλεων.

Τ.Ερντογάν: Συνεχίζουμε μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι μας

Η τουρκική επίθεση στη βόρεια Συρία θα συνεχισθεί μέχρι «να επιτευχθούν οι στόχοι» της, παρά τις εκκλήσεις της Ουάσινγκτον για να τερματισθεί, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Μέχρι σήμερα το πρωί έχουμε απελευθερώσει μια ζώνη σχεδόν 1.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων από τα χέρια της τρομοκρατικής αυτονομιστικής οργάνωσης», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στην πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

«Θα διασφαλίσουμε γρήγορα την ασφάλεια της περιοχής από τη Μάνμπιτζ (βορειοδυτική Συρία) μέχρι τα σύνορά μας με το Ιράκ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με Τ.Ερντογάν, αυτή η ζώνη πρόκειται να υποδεχθεί «σε πρώτο χρόνο ένα εκατομμύριο, μετά δύο εκατομμύρια σύρους πρόσφυγες», από τους περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια που έχουν βρει καταφύγιο στην Τουρκία από το 2011 που ξέσπασε η σύγκρουση στη Συρία.

Νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία

Τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ζήτησαν νέα σύγκληση, κεκλεισμένων των θυρών αναφορικά με την η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία η συνεδρίαση είναι πιθανό να διεξαχθεί αύριο.

Τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ζήτησαν το Βέλγιο, η Γερμανία, η Γαλλία, η Πολωνία και η Βρετανία.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεδρίαση του Συμβουλίου μετά την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Άγκυρας, ημέρες μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή.

Η προηγούμενη συνεδρίαση, την περασμένη Πέμπτη, για το ίδιο θέμα σηματοδοτήθηκε από διαιρέσεις στους κόλπους του Συμβουλίου και την έκδοση ανακοίνωσης μονάχα από τους Ευρωπαίους, οι οποίοι ζητούσαν τον τερματισμό της τουρκικής επιχείρησης.

Κατόπιν, η Ρωσία και η Κίνα μπλόκαραν την Παρασκευή ψήφισμα των ΗΠΑ, που αξίωνε από την Άγκυρα να βάλει τέλος στην εισβολή.

Βαθιά ανησυχία για την τουρκική εισβολή εκφράζουν Τζόνσον και Μακρόν

Τη βαθιά τους ανησυχία εξέφρασαν ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναφορικά με την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

Την ίδια ώρα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς επέκρινε τον Ντόναλντ Τραμπ για τον μη συντονισμό της απόφασής του να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, προσθέτοντας ότι η ΕΕ συζητάει τις επιλογές που έχει και ότι θα πρέπει να ενεργήσει από κοινού.

«Είναι ζωτικής σημασίας να συντονίζουμε τις δράσεις μας διεθνώς, αυτό είναι το πιο σημαντικό σε αυτήν την περίσταση. Αυτό ισχύει επίσης για την ΕΕ», δήλωσε ο Ό.Σολτς στο Reuters.

Η στρατιωτική κλιμάκωση στην Συρία πρέπει να σταματήσει, συνέχισε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, σημειώνοντας ότι η Γερμανία δε θα αναστείλει προς το παρόν τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία.

Η τουρκική επιχείρηση στη Συρία πρέπει να τερματιστεί, τονίζουν Μπ.Τζόνσον και Γ.Στόλτενμπεργκ

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίαςκαι ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ συμφώνησαν πως η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη  Συρία πρέπει να τερματιστεί.

«Ο πρωθυπουργός και ο γενικός γραμματέας εξέφρασαν και οι δύο τη βαθιά ανησυχία τους για την κατάσταση στη βόρεια Συρία», επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του Βρετανού πρωθυπουργού.

«Και οι δύο επικεφαλής υπογράμμισαν την αξία της Τουρκίας ως συμμάχου του ΝΑΤΟ και αναγνώρισαν τον ρόλο που έχει διαδραματίσει στη στήριξη των προσφύγων από τη συριακή σύρραξη» συμπλήρωσε η ίδια, «ωστόσο, κατέστησαν σαφές ότι η τουρκική επιχείρηση πρέπει να τερματιστεί».

Η Βουδαπέστη στηρίζει τις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις

Τη στήριξή της στη στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία εξέφρασε σήμερα η εθνικιστική κυβέρνηση της Ουγγαρίας.

«Είναι προς το συμφέρον της Ουγγαρίας ότι η Τουρκία σπρώχνει το μεταναστευτικό πρόβλημα προς την κατεύθυνση της Συρίας και όχι προς την Ευρώπη», δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο.

«Το συμφέρον μας είναι να αποτρέψουμε την εμφάνιση εκατοντάδων χιλιάδων, αν όχι εκατομμυρίων, παράνομων μεταναστών στα σύνορά μας», τόνισε ο ίδιος.

Αντιστέκονται οι Κούρδοι

Οι τουρκικές δυνάμεις και Σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Άγκυρα ξεκίνησαν στις 9 Οκτωβρίου επιχείρηση στη βόρεια Συρία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την οποία θεωρούν «τρομοκρατική» οργάνωση, και έκτοτε έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους μια περιοχή μήκους μεγαλύτερων των 100 χιλιομέτρων.

Έχουν επίσης εισέλθει στη μεθοριακή πόλη- κλειδί Ρας αλ Άιν και πλέον προσπαθούν να τη θέσουν πλήρως υπό τον έλεγχό τους.

Όμως οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια αραβοκουρδική συμμαχία στην οποία κυριαρχούν οι YPG, «εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύκτας μεγάλη αντεπίθεση εναντίον των τουρκικών δυνάμεων και των Σύρων συμμάχων τους κοντά στη Ρας αλ Άιν», εξήγησε το Παρατηρητήριο.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, οι SDF έχουν καταφέρει να καθυστερήσουν την προέλαση των τουρκικών δυνάμεων «χάρη σε οχυρωματικά έργα, δίκτυα υπόγειων σηράγγων και ενισχύσεις».

Μάλιστα κάποιες κουρδικές πηγές επισημαίνουν ότι πλέον οι SDF έχουν επανακτήσει τον πλήρη έλεγχο της πόλης.

Στη διάρκεια των επτά πρώτων ημερών της τουρκικής επιχείρησης έχουν σκοτωθεί 70 άμαχοι και 135 μαχητές των SDF, σύμφωνα με τη ΜΚΟ. Από τις συγκρούσεις έχουν επίσης σκοτωθεί 120 φιλοτούρκοι μαχητές, αναφέρει η ίδια πηγή, ενώ ο ΟΗΕ κάνει λόγο για 160.000 εκτοπισμένους.

Στο μεταξύ πιο δυτικά συγκρούσεις μαίνονταν στη διάρκεια της νύκτας και στην πόλη Μάνμπιτζ, όπου έχουν αναπτυχθεί συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, σύμφωνα με τη συριακή κρατική τηλεόραση Ikhbariya.

Το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε εικόνες από κατοίκους της πόλης να γιορτάζουν την άφιξη των κυβερνητικών στρατευμάτων.

Η Δαμασκός ανακοίνωσε την αποστολή του συριακού στρατού στη Μάνμπιτζ μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξε την Κυριακή με τους Κούρδους προκειμένου να ανασχέσουν την προέλαση του τουρκικού στρατού.

Δυνάμεις του συριακού στρατού έχουν επίσης αναπτυχθεί νότια της Ρας αλ Άιν.

Αποχωρούν οι ΜΚΟ από τη ΒΑ Συρία

Οι κουρδικές αρχές στη Συρία ανακοίνωσαν σήμερα τη διακοπή των δραστηριοτήτων «όλων» των διεθνών ΜΚΟ και την αποχώρηση υπαλλήλων τους από το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

«Η κατάσταση των εκτοπισμένων επιδεινώθηκε στις περιοχές που έχουν τεθεί στο στόχαστρο της (τουρκικής) επίθεσης, με την πλήρη διακοπή της ανθρωπιστικής βοήθειας, τη διακοπή των δραστηριοτήτων όλων των διεθνών οργανώσεων και την αποχώρηση υπαλλήλων τους», σύμφωνα με ανακοίνωση της ημιαυτόνομης κουρδικής διοίκησης.

Χθες η διεθνής οργάνωση Mercy Corps ανακοίνωσε «την αναστολή των επιχειρήσεών της στη ΒΑ Συρία και την απομάκρυνση του διεθνούς προσωπικού της». Η εν λόγω ΜΚΟ βρισκόταν εκεί από το 2014 για τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Είναι ένα εφιαλτικό σενάριο», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής αρμόδιος για τη Συρία Μέιντ Φέργκιουσον. «Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που διαφεύγουν και δεν έχουμε κανένα μέσο για να φθάσουμε σ' αυτούς», υπογράμμισε ο ίδιος.

Το Γραφείο του ΟΗΕ για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (Ocha) ανακοίνωσε πως τα Ηνωμένα Έθνη και οι εταίροι τους είναι «εξαιρετικά ανήσυχοι» για την ασφάλεια των εκατοντάδων σύρων εργαζομένων τους. 

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) ανακοίνωσε από την πλευρά του πως συνεχίζει τις δραστηριότητές του και έκανε λόγο για προβλήματα στην παράδοση τροφίμων σε ορισμένες ζώνες.

«Θα συνεχίσουμε να στέλνουμε τρόφιμα έκτακτης ανάγκης και συνήθη τρόφιμα που στέλνουμε όλον τον χρόνο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, παραδεχόμενος ωστόσο ότι υπάρχουν ορισμένες «διαταράξεις» στην παράδοση σε ορισμένες περιοχές λόγω του προβλήματος ασφάλειας.

Παράλληλα, οι κουρδικές αρχές στη Συρία εξέφρασαν σήμερα την ανησυχία τους για την παύση των δραστηριοτήτων «όλων» των διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων και την αποχώρηση των εργαζομένων τους από τις βορειοανατολικές περιοχές της Συρίας.

«Η κατάσταση των εκτοπισμένων επιδεινώθηκε στις περιοχές που είναι στόχοι της τουρκικής επίθεσης, καθώς σταμάτησε πλήρως η ανθρωπιστική αρωγή, σταμάτησαν οι δραστηριότητες όλων των διεθνών οργανώσεων και αποχώρησαν οι εργαζόμενοί τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ημιαυτόνομης κουρδικής διοίκησης.

Χιλιάδες εκτοπισμένοι από την τουρκική επίθεση

Περισσότεροι από 275.000 άνθρωποι έχουν εκτοπισθεί εξαιτίας της τουρκικής επίθεσης που άρχισε την περασμένη εβδομάδα στη βορειοανατολική Συρία, ανακοινώθηκε από την υπό τους Κούρδους αρχή που ελέγχει την περιφέρεια αυτή.

Στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνονται περισσσότερα από 70.000 παιδιά, προστίθεται στη δήλωση.

Το Λονδίνο αναστέλλει τις εξαγωγές όπλων προς την Άγκυρα

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ ανακοίνωσε σήμερα την αναστολή των εξαγωγών όπλων προς την Τουρκία «που μπορούν να χρησιμοποιηθούν».

Το Λονδίνο θα «επιτηρήσει με πολύ προσεκτικό και συνεχή τρόπο» τις εξαγωγές προς την Τουρκία, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντ.Ράαμπ στη Βουλή των Κοινοτήτων. Όσο η εξεταστική αυτή φάση είναι σε εξέλιξη, καμία άδεια εξαγωγής όπλων, «που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία», δεν θα δοθεί.

«Η βρετανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά τις ευθύνες της στον τομέα του ελέγχου της εξαγωγής εξοπλισμών», δήλωσε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.

«Όπως φοβόμαστε, η επίθεση έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής», δήλωσε ο Ντόμινικ Ράαμπ, ο οποίος εκτιμά πως η επίθεση αυτή αποδυναμώνει τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή και επιδεινώνει την ανθρωπιστική κατάσταση επί του πεδίου.

«Αυτές δεν είναι ενέργειες τις οποίες περιμέναμε από έναν σύμμαχο, είναι παράλογες, αντιπαραγωγικές και ωφελούν άμεσα τη Ρωσία και το καθεστώς Άσαντ», είπε ο Ντόμινικ Ράαμπ και συνέχισε. «Δεν μπορώ να φανταστώ μία κατάσταση όπου ένας τόσο στενός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ θα συμπεριφέρονταν με αυτόν τον τρόπο. Αυτό προκαλεί ανησυχία όσον αφορά τα ζητήματα ανθρωπιστικού χαρακτήρα και όσον αφορά τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».

Ο Ράαμπ πρόσθεσε: «Πρέπει να καταστήσουμε απολύτως σαφές στους Τούρκους εταίρους και συμμάχους ότι πρέπει να εγκαταλείψουν αυτή την εισβολή».

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας δήλωσε ακόμη στη Βουλή των Κοινοτήτων πως η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία ωφελεί τη Ρωσία και τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η απόφαση αυτή του Λονδίνου δείχνει «πως πολλοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ είναι πολύ επικριτικοί και καταδικάζουν τη στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία», εκτίμησε ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά τη συνάντησή του στην Ντάνουνινγκ Στριτ με τον Μπ.Τζόνσον.

Τραμπ σε Ερντογάν: Να τερματιστεί άμεσα η τουρκική εισβολή

Αργά χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ απαίτησε από τον Τούρκο ομόλογό του να «τερματίσει την εισβολή» και να κηρύξει «άμεσα κατάπαυση του πυρός» κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους, γνωστοποίησε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς.

Και η Κίνα ζητά από τον Ερντογάν να σταματήσει

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας κάλεσε σήμερα την Τουρκία να σταματήσει τη στρατιωτική δράση στη Συρία και να «επανέλθει στον ορθό δρόμο».

Μικρή άνοδο σημειώνει η τουρκική λίρα

Μικρή άνοδο σημείωσε σήμερα η τουρκική λίρα αφού η Ουάσινγκτον επέβαλε πιο περιορισμένες από τις αναμενόμενες κυρώσεις αναφορικά με τη στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας στη Συρία, προσφέροντας κάποια ανακούφιση στην αγορά ενώ οι χρηματιστές φοβούνται ότι μπορεί να ακολουθήσουν σοβαρότερες επιπτώσεις.

Οι τουρκικές μετοχές και τα ομόλογα έκαναν ράλι ύστερα από μια εβδομάδα πιέσεων, καθώς επενδυτές σημείωσαν ότι οι κυρώσεις δεν επεκτείνονται στις τραπεζικές και χρηματοπιστωτικές αγορές, παρόλο που στοχοποιούν κάποια υπουργεία και κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Το κλίμα ευφορίας ήταν, ωστόσο, περιορισμένο, καθώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε ότι αναβάλλει την τελική απόφαση αναφορικά με την κατασκευή εργοστασίου στην Τουρκία, επικαλούμενη ανησυχίες με τις «τρέχουσες εξελίξεις» ύστερα από την διεθνή καταδίκη της στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας.

Νωρίτερα η λίρα έκανε ράλι έως 0,7% πριν χάσει και πάλι το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της. Στις 12:44 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία της διαμορφώθηκε στις 5,9150 λίρες έναντι του δολαρίου, σημειώνοντας άνοδο μόλις 0,2% από την χθεσινή τιμή κλεισίματος των 5,9270.

«Οι κυρώσεις δεν συνδέονται με τον τραπεζικό τομέα, άρα οι αγορές έχουν μια θετική αντίδραση και μπορούμε να δούμε κάποια κίνηση στην αντίθετη κατεύθυνση από χθες», δήλωσε ο Τζεμ Τοζγκέ, διευθυντής διαχείρισης κεφαλαίων στην Ata Invest.

Ωστόσο, οι ολοένα και πιο τεταμένες σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας θα συνεχίσουν να επιβαρύνουν το κλίμα, δήλωσε. «Η πίεση θα χαλαρώσει κάπως, αλλά η στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται και όσο συνεχίζονται και οι αρνητικές ειδήσεις διεθνώς, δεν μπορούμε να περιμένουμε γρήγορη ανατίμηση της λίρας».

Ο γενικός δείκτης του τουρκικού χρηματιστηρίου BIST100 σημείωσε νωρίτερα άνοδο 1,3% ενώ τα κρατικά ομόλογα με νόμισμα αναφοράς το δολάριο και ιδιαίτερα οι μακροπρόθεσμοι τίτλοι έκαναν ράλι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Tradeweb.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ-Reuters-AFP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL