Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C21.3°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.5°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.3°C17.3°C
1 BF 47%
Την αποκλιμάκωση της κατάστασης στη Συρία ζητεί η Ουάσινγκτον από την Άγκυρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Την αποκλιμάκωση της κατάστασης στη Συρία ζητεί η Ουάσινγκτον από την Άγκυρα

Την ανάγκη αποκλιμάκωσης της κατάστασης στη Συρία εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ σε χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, πριν αυτή γίνει «μη αναστρέψιμη» και υπογράμμισε πως ενδέχεται η εισβολή της Τουρκίας να έχει σοβαρές συνέπειες για την Άγκυρα.

«Ενώ ο υπουργός επανέλαβε ότι εκτιμάμε τη διμερή στρατηγική σχέση μας, αυτή η εισβολή υπάρχει κίνδυνος να έχει σοβαρές συνέπειες για την Τουρκία», αναφέρεται σε δήλωση του Πενταγώνου σχετικά με τη συνομιλία του Μ.Έσπερ με τον Χ.Ακάρ.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο Αμερικανός υπουργός υπογράμμισε πως οι ενέργειες της Τουρκίας μπορεί να βλάψουν αμερικανικό προσωπικό στη Συρία.

«Στο πλαίσιο του τηλεφωνήματος, ο υπουργός Έσπερ ενθάρρυνε έντονα την Τουρκία να διακόψει τις δράσεις στη βορειοανατολική Συρία για να αυξήσει την πιθανότητα οι ΗΠΑ, η Τουρκία και οι εταίροι μας να μπορέσουν να βρουν κοινό δρόμο για την αποκλιμάκωση της κατάστασης πριν αυτή γίνει ανεπανόρθωτη», δήλωσε ο Έσπερ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL