Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τουρκία: Συλλήψεις 21 ατόμων που επέκριναν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία

Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «πρόκληση μίσους και αναταραχής» και για «προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης»

Υπό κράτηση τέθηκαν 21 άτομα στην Τουρκία μετά τις έρευνες των αρχών σε βάρος των ηγετών της φιλοκουρδικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι «επέκριναν τη στρατιωτική επίθεση εναντίον κουρδικής πολιτοφυλακής στη βορειοανατολική Συρία». Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «πρόκληση μίσους και αναταραχής» και για «προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης».

Ενώ τα περισσότερα κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης εξέφρασαν την υποστήριξή τους το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) έκανε έκκληση να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις αποδίδοντας τους τον χαρακτηρισμό «απόπειρα εισβολής».

Ο Σεζάι Τεμελί, ένας εκ των επικεφαλής του HDP, δήλωσε χθες, πως η επιχείρηση αποτελεί απόπειρα της κυβέρνησης να συσπειρώσει υποστηρικτές, καθώς χάνει τη λαϊκή στήριξη. Στη συνέχεια, εισαγγελείς άρχισαν έρευνα σε βάρος του και της Περβίν Μπουλντάρ, έταιρης επικεφαλής του HDP.

Σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, οι Τεμελί και Μπουλντάν κατηγορούνται γαι «προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης» και ότι «εξύβρισαν την κυβέρνηση της Τουρκίας». Σημειώνεται ότι έρευνα με παρόμοιες κατηγορίες διεξάγεται και σε βάρος τριών άλλων βουλευτών του HDP.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, χθες, οι τουρκικές αρχές άρχισαν έρευνες σε βάρος άλλων 78 ατόμων, οι οποίοι επέκριναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την τουρκική επίθεση στη Συρία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ξέρουν μόνο να γκρεμίζουν

Να γκρεμίζεις είναι εύκολο, το δύσκολο είναι να χτίσεις. Ως αξιωματική αντιπολίτευση, η Ν.Δ. επιδόθηκε συστηματικά σε μια χυδαία επιχείρηση κατεδάφισης όλων των κόπων του ελληνικού λαού, αυτών που επέτρεψαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις