Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Χονγκ Κόνγκ: Οι διαδηλωτές ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χονγκ Κόνγκ: Οι διαδηλωτές ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ

Οι ακτιβιστές στο Χονγκ Κονγκ ματαίωσαν σήμερα εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ και κατήγγειλαν δημοσίευμα κινεζικής κρατικής εφημερίδας ότι σχεδιάζουν «μαζική τρομοκρατία» στην πόλη.

Το Χονγκ Κονγκ συγκλονίζεται από μήνες ταραχών, που μερικές φορές είναι βίαιες. Ξέσπασαν εξαιτίας ενός νομοσχεδίου που θα επέτρεπε την έκδοση υπόπτων για να δικασθούν στην Κίνα, όμως διευρύνθηκαν σε εκκλήσεις υπέρ της δημοκρατίας.

«Αντικυβερνητικοί φανατικοί σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις, που περιλαμβάνουν ανατινάξεις σωληνώσεων αερίου στις 11 Σεπτεμβρίου στο Χονγκ Κονγκ», ανέφερε στη σελίδα της στο Facebook η έκδοση της εφημερίδας China Daily για το Χονγκ Κονγκ, δίπλα σε μια φωτογραφία από τις επιθέσεις εναντίον των δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη.

«Η τρομοκρατική συνομωσία της 11ης Σεπτεμβρίου ενθαρρύνει επίσης τυφλές επιθέσεις εναντίον μη ντόπιων ομιλούντων την καντονεζική και εμπρησμούς σε βουνά». Στην καταχώριση αναφέρεται πως «η διαρροή πληροφοριών είναι μέρος της στρατηγικής που καταστρώνεται από ριζοσπαστικούς διαδηλωτές σε chat rooms στο Ίντερνετ».

«Δεν χρειάζεται να ελέγξουμε τα γεγονότα για να ξέρουμε πως είναι fake news», είπε ένας διαδηλωτής, ο 24χρονος Μάικλ, αναφερόμενος στην καταχώριση της China Daily. «Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν νοιάζονται για την αξιοπιστία τους».

Οι διαδηλωτές ματαίωσαν τις κινητοποιήσεις για σήμερα.

«Σε αλληλεγγύη εναντίον της τρομοκρατίας, όλες οι μορφές διαμαρτυρίας στο Χονγκ Κονγκ θα ανασταλούν στις 11 Σεπτεμβρίου, εκτός ενδεχομένως από τα τραγούδια και τους ύμμνους», αναφρέρεται σε δήλωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL