Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Διαψεύδει ο Λαβρόφ ότι έλαβε μυστικές πληροφορίες από τον Τραμπ

ΑΜΠΕ

Σε διάψευση δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία ο Αμερικανός πρόεδρος Τράμπ, κατά την διάρκεια συναντήσης τους τον Μάιο του 2017, του είχε αποκαλύψει μυστικές πληροφορίες, με αποτέλεσμα οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να βγάλουν από την Ρωσία έναν πολύτιμο πράκτορα, καθώς φοβόντουσαν ότι οι πληροφορίες αυτές στα χέρια του Κρεμλίνου θα μπορούσαν να 'κάψουν' τον πράκτορα τους που εργάζονταν στη διοίκηση του Ρώσου προέδρου, προχώρησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Παράλληλα ο ίδιος δήλωσε ότι ποτέ δεν είχε συναντηθεί με τον πράκτορα των Αμερικανών, Όλεγκ Σμολενκόφ.

«Ποτέ δεν τον είδα, ποτέ δεν τον συνάντησα, δεν παρακολουθούσα την καριέρα του ούτε τις μετακινήσεις του» δήλωσε ο Σ.Λαβρόφ, υπογραμμίζοντας ότι σχολιάζει μόνο γεγονότα.

Αναφερόμενος στην συνάντηση του με τον Ντ.Τραμπ τον Μάιο 2017 στον Λευκό Οίκο, ο Ρώσος ΥΠΕΞ τόνισε ότι «κατά την διάρκεια της συζήτησης κανένας δεν αποκάλυψε στον άλλον κρατικά μυστικά ούτε μη κρατικά μυστικά. Αυτό το επιβεβαίωσε και ο παριστάμενος τότε στη συνάντηση σύμβουλος επί θεμάτων ασφαλείας κ. Μακμάστερ, το επιβεβαιώνουν και άλλα άτομα, τα οποία λίγο πολύ γνώριζαν τι είχε συζητηθεί τότε».

Ο Σ.Λαβρόφ είπε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ ειπώθηκε ότι «είναι αναγκαίο να επανορθώσουμε τις διμερείς σχέσεις και να εξαλείψουμε την ζημιά που προκάλεσε η κυβέρνηση Ομπάμα στη συνεργασία των δύο χωρών, η οποία στην ουσία κατέστρεψε πριν αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο όλους τους σημαντικούς μηχανισμούς συνεργασίας μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον».

«Είπαμε με τον πρόεδρο Τραμπ ότι όλα αυτά δεν ωφελούν τις διμερείς μας σχέσεις, καθώς ζημιώνονται οι επιχειρήσεις, ζημιώνονται οι πολιτιστικές και ανθρωπιστικές ανταλλαγές», δήλωσε ο Σ.Λαβρόφ, επισημαίνοντας ότι «μια τέτοια κατάσταση δεν ωφελεί τις διεθνείς σχέσεις και τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για την επίλυση πολυάριθμων προβλημάτων, η διευθέτηση των οποίων σε σημαντικό βαθμό εξαρτάται από τη συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε τότε, οι δυο πλευρές επιβεβαίωσαν ότι οι ενέργειες του Ομπάμα προκάλεσαν την μεγαλύτερη ζημιά στους μηχανισμούς συνεργασίας στο ζήτημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. «Και από τη δική μας πλευρά και από την πλευρά του προέδρου Τραμπ εκφράσθηκε η αποφασιστικότητα να γίνουν τα πάντα για να αποκατασταθούν αυτοί οι εντελώς αναγκαίοι στις σημερινές συνθήκες δίαυλοι συνεργασίας», προσέθεσε ο Λαβρόφ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο