Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Τεχεράνη θα επιστρέψει στις δεσμεύσεις της εφόσον λάβει πιστωτική γραμμή ύψους 15 δισεκ. δολαρίων

Το Παρίσι πρότεινε στην Τεχεράνη να της χορηγηθούν πιστώσεις ύψους 15 δισεκ. δολαρίων ως το τέλος της χρονιάς με αντάλλαγμα την επάνοδό της στην πλήρη συμμόρφωσή της προς τις δεσμεύσεις που ανέλαβε το 2015

Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί δήλωσε σήμερα ότι η Τεχεράνη θα ξαναρχίσει να τηρεί όλες τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει εντός των ορίων της διεθνούς συμφωνίας για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας μόνο εάν της προσφερθεί πιστωτική γραμμή ύψους 15 δισεκ. δολαρίων σε τέσσερις μήνες σε αντάλλαγμα για την πώληση πετρελαίου, όπως ορίζει γαλλικό σχέδιο για να διασωθεί η συμφωνία —το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ), κατά την επίσημη ονομασία της— μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS.

Το Παρίσι πρότεινε στην Τεχεράνη να της χορηγηθούν πιστώσεις ύψους 15 δισεκ. δολαρίων ως το τέλος της χρονιάς με αντάλλαγμα την επάνοδό της στην πλήρη συμμόρφωσή της προς τις δεσμεύσεις που ανέλαβε το 2015. Η κίνηση θα εξαρτηθεί, σε καθοριστικό βαθμό, από το εάν θα την επιτρέψει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

«Η επιστροφή μας στην πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειάς μας εξαρτάται από το εάν θα λάβουμε 15 δισεκ. δολάρια σε μια τετράμηνη περίοδο, σε διαφορετική περίπτωση η διαδικασία μείωσης [της εφαρμογής] των δεσμεύσεων του Ιράν θα συνεχιστεί», διεμήνυσε ο Αραγτσί, σύμφωνα με το πρακτορείο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η ψήφος των αποδήμων

Από τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του Τ. Θεοδωρικάκου για «το δικαίωμα της ψήφου των Ελλήνων σε όλη τη Γη» και τους πύρινους λόγους του Μητσοτάκη στην Αστόρια («το 2023 θα ψηφίσετε από τον τόπο διαμονής σας») μέχρι τις συνεχείς αναδιπλώσεις,

Δειτε ολοκληρο το αρθρο