Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ιρανός ΥΠΕΞ: Παραγωγικές οι συνομιλίες για την πυρηνική συμφωνία με τον Ε.Μακρόν

ΑΜΠΕ

«Η Γαλλία παρουσίασε κάποιες προτάσεις και εμείς παρουσιάσαμε προτάσεις για το πώς θα υλοποιήσουμε την πυρηνική συμφωνία», δήλωσε ο Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ προσθέτοντας ότι «οι συνομιλίες ήταν καλές και παραγωγικές»

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών,Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, δήλωσε πως οι συνομιλίες που είχε σήμερα με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για μια συμφωνία-ορόσημο του 2015 για τα πυρηνικά ήταν «παραγωγικές», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ILNA.

«Η Γαλλία παρουσίασε κάποιες προτάσεις και εμείς παρουσιάσαμε κάποιες προτάσεις για το πώς θα υλοποιήσουμε (την πυρηνική συμφωνία) και τα βήματα που πρέπει και οι δύο πλευρές να λάβουν», δήλωσε ο Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

«Οι συνομιλίες ήταν καλές και παραγωγικές και βέβαια εξαρτάται από το πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις εντός (της πυρηνικής συμφωνίας) όπως επίσης τις δεσμεύσεις που ανέλαβε μετά (την πυρηνική συμφωνία) και την έξοδο της Αμερικής».

Δεν είναι δυνατό να επαναδιαπραγματευθούμε την πυρηνική συμφωνία, δήλωσε ο Ζαρίφ, σύμφωνα με το ILNA.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Υποταγή άνευ όρων

Δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν από προχθές στον καθημερινό Τύπο αφήνουν να εννοηθεί ότι η Ελλάδα πιέζεται -ξέρουμε από ποιον- να στείλει πυραύλους Patriot προκειμένου να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνα της Σαουδικής Αραβίας. Το γεγονός ότι η πληροφορία αυτή δεν διαψεύδεται είναι ακόμα πιο ανησυχητικό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο