Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ινδονησία: Τέσσερις νεκροί και 30 αγνοούμενοι μετά από πυρκαγιά σε φεριμπότ

Φωτογραφία αρχείου-ΑΜΠΕ

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του λιμενικού, από τη φωτιά κόπηκε το ηλεκτρικό ρεύμα στο πλοίο, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας οι αντλίες νερού για την κατάσβεσή της. Ωστόσο, αδιευκρίνιστο παραμένει τι προκάλεσε την πυρκαγιά

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 30 αγνοούνται μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, σε φεριμπότ ανοιχτά της Ιάβας, στην Ινδονησία.

Στο πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 277 άνθρωποι, είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Σουραμπάγια και είχε ως τελικό προορισμό το Μπαλικπαπάν, στο νησί Βόρνεο.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της ανατολικής Ιάβας, Φρανς Μπαρούνγκ Μανγκέρα, επιβεβαίωσε ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 30 αγνοούνται, ενώ τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του λιμενικού, Σιακρούλ Νουγκρόχο, από τη φωτιά κόπηκε το ηλεκτρικό ρεύμα στο πλοίο, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας οι αντλίες νερού που χρησιμοποιούνται για την κατάσβεσή της. «Το πλήρωμα δεν κατάφερε να σβήσει τη φωτιά και κατά συνέπεια οι επιβάτες άρχισαν να εγκαταλείπουν το σκάφος».

Στην Ινδονησία, τον Ιούνιο, 21 άνθρωποι πνίγηκαν όταν υπερφορτωμένο σκάφος βυθίστηκε ανοιχτά του νησιού Μαντούρα, ενώ το 2018 άλλοι 160 έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο ενός ακόμη πλοίου στη λίμνη Τόμπα, στη Σουμάτρα.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Υποταγή άνευ όρων

Δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν από προχθές στον καθημερινό Τύπο αφήνουν να εννοηθεί ότι η Ελλάδα πιέζεται -ξέρουμε από ποιον- να στείλει πυραύλους Patriot προκειμένου να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνα της Σαουδικής Αραβίας. Το γεγονός ότι η πληροφορία αυτή δεν διαψεύδεται είναι ακόμα πιο ανησυχητικό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο