Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Οργισμένος με τον επικεφαλής της FED ο Ντ.Τραμπ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οργισμένος με τον επικεφαλής της FED ο Ντ.Τραμπ

Οργισμένα αντέδρασε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ομοσπονδιακής τράπεζας Τζερόμ Πάουελ ο οποίος μίλησε για τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα και τους οικονομικούς κινδύνους που ενέχει για την Ουάσινγκτον.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, με ανάρτησή του στο twitter, διερωτήθηκε αν ο άνθρωπος που ο ίδιος διόρισε επικεφαλής της Fed είναι «χειρότερος εχθρός» από τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

«Ως συνήθως, η Fed δεν έκανε τίποτα. Είναι απίστευτο ότι "μιλάνε" χωρίς να ξέρουν ή χωρίς να ρωτούν τι θα κάνω, κάτι που θα ανακοινωθεί σύντομα», πρόσθεσε, μετά την ομιλία του Τζ.Πάουελ ο οποίος διαβεβαίωσε νωρίτερα ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα θα δράσει «με τον κατάλληλο τρόπο» ώστε να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ.

«Η μοναδική μου ερώτηση είναι, ποιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας, ο Τζέι Πάουελ ή ο πρόεδρος Σι;», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1164914610836783104?ref_src=twsrc^tfw

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της FED στην ομιλία του στο Τζάκσον Χολ του Ουαϊόμινγκ, έκανε λόγο για «επιδείνωση της διεθνούς κατάστασης» που οφείλεται εν μέρει «στις εμπορικές αβεβαιότητες».

Ο ίδιος προειδοποίησε επίσης ότι η FED δεν διαθέτει κάποιο μηχανισμό έτοιμο προς χρήση ώστε να αντιμετωπίσει αυτές τις εμπορικές εντάσεις και ότι ο εμπορικός πόλεμος συνιστά «μια καινούρια πρόκληση» για την ομοσπονδιακή τράπεζα.

«Μπορούμε ωστόσο να επικεντρωθούμε στον τρόπο με τον οποίο τα εμπορικά ζητήματα επηρεάζουν τις προοπτικές μας και να προσαρμόσουμε την πολιτική μας», πρόσθεσε ο Tz.Πάουελ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Ντ.Τραμπ δήλωσε ότι είναι ο «εκλεκτός» για να εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στις εμπορικές συζητήσεις με την Κίνα. «Είμαι ο εκλεκτός… έτσι, τα βάζω με την Κίνα. Τα βάζω με την Κίνα στο εμπόριο. Και ξέρετε κάτι; Κερδίζω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL