Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Διαδηλώσεις και μπογιές στην πρεσβεία της Βραζιλίας στο Λονδίνο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον Αμαζόνιο (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διαδηλώσεις και μπογιές στην πρεσβεία της Βραζιλίας στο Λονδίνο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον Αμαζόνιο (Video)

Με τη συγκέντρωση στο Λονδίνο άρχισε μια σειρά διαδηλώσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν σ' ολόκληρο τον κόσμο υπέρ του «φλεγόμενου πνεύμονα» του πλανήτη.https://twitter.com/ajplus/status/1161226964465803265?ref_src=twsrc^tfw

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν «Σταματήστε την καταστροφή τώρα», «Σώστε τον πλανήτη μας», «Θέλω να πανικοβληθείτε», καθώς και το λογότυπο του οικονομικού κινήματος Extinction Rebellion (XR), που είχε οργανώσει τη διαδήλωση με σύνθημα «Οι πνεύμονές μας καίγονται». «Σώστε την Αμαζονία!», φώναζαν επίσης οι διαδηλωτές από το πεζοδρόμιο απέναντι από την πρεσβεία, καθώς τους κρατούσαν μακριά φράκτες της αστυνομίας.

Οι διαδηλωτές της αλλαγής του κλίματος έριξαν κόκκινη μπογιά στην πρεσβεία της Βραζιλίας στο Λονδίνο  για να καταδείξουν την καταστροφή του τροπικού δάσους του Αμαζονίου και αυτό που χαρακτήρισαν ως βία κατά των ιθαγενών φυλών που ζουν εκεί.

https://www.youtube.com/embed/8XWz4MkBE0k

Φινλανδία-Βρετανία: Το Ελσίνκι καλεί τις Βρυξέλλες να απαγορεύσουν το βραζιλιάνικο βοδινό κρέας λόγω των πυρκαγιών στην Αμαζονία

Η Φινλανδία, η οποία προεδρεύει της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο, πρότεινε σήμερα να εξετάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τη δυνατότητα να απαγορεύσει από τις αγορές της το βραζιλιάνικο βοδινό κρέας λόγω της καταστροφής που προκαλούν οι πυρκαγιές στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

«Ο υπουργός Οικονομικών Μίκα Λιντίλα καταδικάζει την καταστροφή των τροπικών δασών του Αμαζονίου και προτείνει η ΕΕ και η Φινλανδία να εξετάσουν επειγόντως τη δυνατότητα να απαγορευθούν οι εισαγωγές βραζιλιάνικου βοδινού κρέατος», ανέφερε σε δήλωσή του το φινλανδικό υπουργείο Οικονομικών.

Στο Λονδίνο ανακοινώθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο πως η Βρετανία ανησυχεί βαθιά για τις πυρκαγιές στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου και πως ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα χρησιμοποιήσει τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) για να ζητήσει να δοθεί νέα έμφαση στην προστασία της φύσης.

«Ο πρωθυπουργός ανησυχεί βαθιά για την αύξηση των πυρκαγιών στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου και για τις επιπτώσεις από την τραγική απώλεια αυτών των πολύτιμων οικοσυστημάτων», δήλωσε εκπρόσωπος.

Γαλλία και Ιρλανδία αντιτίθενται στην συμφωνία Mercosur

Η γαλλική προεδρία θεωρεί ότι ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας δεν τήρησε τις κλιματικές του δεσμεύσεις, κατόπιν αυτού το Παρίσι είναι αντίθετο με την συμφωνία Mercosur.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θεωρεί ότι ο ομόλογός του της Βραζιλίας είπε ψέματα ως προς τις δεσμεύσεις του για το περιβάλλον και ανακοίνωσε ότι υπό τις συνθήκες αυτές η Γαλλία αντιτίθεται στην συμφωνία Mercosur, έκανε γνωστό η γαλλική προεδρία.

Νωρίτερα, η Ιρλανδία προειδοποίησε ότι θα ψηφίσει κατά της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Mercosur, αν η Βραζιλία δεν προστατεύσει την Αμαζονία.

«Δεν υπάρχει περίπτωση η Ιρλανδία να ψηφίσει την συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Mercosur, εάν η Βραζιλία δεν τηρήσει τις περιβαλλοντικές της δεσμεύσεις», προειδοποίησε ο ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ.

«Είμαι πολύ ανήσυχος από τα επίπεδα ρεκόρ της καταστροφής του δάσους του Αμαζονίου από την φωτιά φέτος», είπε.

Η ιρλανδική απειλή διατυπώνεται καθώς οι πυρκαγιές στην Αμαζονία εξαπλώνονται ανεξέλεγκτες, δημιουργώντας διπλωματικές συνέπειες και την κινητοποίηση των ακτιβιστών για το Κλίμα.

Ο ιρλανδός πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα παρακολουθήσει στενά τις ενέργειες της Βραζιλίας για το περιβάλλον κατά την προσεχή διετία, η οποία θα προηγηθεί της επικύρωσης της συμφωνίας ΕΕ-Mercosur.

Η συμφωνία ελευθέρου εμπορίου ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Mercosur (Βραζιλία, Αργεντινή, Ουρουγουάη και Παραγουάη) υπεγράφη στο τέλος του Ιουνίου, έπειτα από διαπραγματεύσεις είκοσι ετών και προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις, ιδιαίτερα στον αγροτικό τομέα.

Στην Ιρλανδία, ανησυχεί τους εκτροφείς βοοειδών, που φοβούνται τον ανταγωνισμό του νοτιομερικανικού κρέατος.

Η συμφωνία καλύπτει μία αγορά 780 εκατομμυρίων καταναλωτών, που αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο του παγκόσμιου πλούτου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διαβάστε επίσης:

Το κίνημα της Γκρέτα Τούνμπεργκ καλεί σε διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο για τον Αμαζόνιο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL