Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.0°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.5°C13.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C13.8°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.1°C13.8°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.3°C
1 BF 75%
Αναστολή του check-in για όλες τις πτήσεις στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αναστολή του check-in για όλες τις πτήσεις στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ

Ανεστάλησαν οι υπηρεσίες check-in στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, μετά τις αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες των τελευταίων ημερών.

Την ίδια ώρα σημειώθηκαν συμπλοκές διαδηλωτών και αστυνομίας στο αεροδρόμιο, με την αστυνομία, να κάνει χρήση σπρέι πιπεριού.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ αποκλείοντας την αίθουσα αναχωρήσεων και τους διαδρόμους που οδηγούν στις ζώνες επιβίβασης δύο τερματικών σταθμών του αεροδρομίου.

Οι ίδιοι χρησιμοποίησαν καροτσάκια για τις αποσκευές για να κλείσουν την πρόσβαση σε ανελκυστήρα που μεταφέρει στη ζώνη στην οποία γίνονται οι έλεγχοι ασφαλείας.
Στη συνέχεια σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα για να εμποδίσουν τους επιβάτες να περάσουν.

Χθες, η αερολιμενική αρχή ματαίωσε όλες τις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο.

«Έχει προκληθεί αναστάτωση στις επιχειρήσεις στους τερματικούς σταθμούς του Διεθνούς Αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ ως αποτέλεσμα της δημόσιας συγκέντρωσης σήμερα στο αεροδρόμιο», ανακοίνωσε η αερολιμενική αρχή προσθέτοντας πως οι υπηρεσίες check-in για τις πτήσεις που αναχωρούν έχουν ανασταλεί μέχρι τις 4:30 μ.μ. τοπική ώρα.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται ο αριθμός των πτήσεων αναχώρησης που επηρεάζονται από τη διακοπή του check-in ούτε αν θα επηρεασθούν και οι πτήσεις που φθάνουν στο Χονγκ Κονγκ.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ είναι το όγδοο πιο πολυσύχναστο στον κόσμο, με τους επισκέπτες του να υπολογίζονται σε 74 εκατομμύρια το 2018.

Ανησυχία εκφράζει η επικεφαλής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα 

Ανησυχία για την καταστολή των φιλοδημοκρατικών διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ εξέφρασε σήμερα η επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μισέλ Μπατσελέτ, ζητώντας τη διεξαγωγή «αμερόληπτης έρευνας».

Η ίδια καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή βίας και καλεί τις αρχές του Χονγκ Κονγκ να ξεκινήσουν «άμεση, ανεξάρτητη και αμερόληπτη έρευνα» για τη συμπεριφορά των δυνάμεων της τάξης, δήλωσε ο εκπρόσωπός της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ρούπερτ Κόλβιλ.

«Αξιωματούχοι εμφανίζονται να πετούν δακρυγόνα στο συγκεντρωμένο πλήθος σε κλειστούς χώρους και απευθείας σε μεμονωμένους διαδηλωτές σε πολλές ευκαιρίες, προκαλώντας σημαντικό κίνδυνο θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού», αναφέρει η Μ.Μπατσελέτ.

Επίσης το γραφείο της Μ.Μπατσελέτ «καλεί τις αρχές του Χονγκ Κονγκ να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση, να διασφαλίσουν ότι τα δικαιώματα αυτών που εκφράζουν τις απόψεις τους ειρηνικά γίνονται σεβαστά και προστατεύονται και να εξασφαλίσει ότι η ανταπόκριση των δυνάμεων επιβολής της τάξης σε οποιαδήποτε βία λάβει χώρα θα είναι η αρμόζουσα».

Τέλος, ο Ρ.Κόλβιλ αναγνώρισε ότι οι δυνάμεις της τάξης στο Χονγκ Κονγκ βρίσκονται ορισμένες φορές αντιμέτωπες με δύσκολες καταστάσεις. «Δεν λέμε ότι είναι εύκολο, ωστόσο οφείλουν να αποφεύγουν τις υπερβολές, διαφορετικά το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να επιδεινώσουν την κατάσταση», σημείωσε ο ίδιος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL