Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΗΠΑ: Θάνατος πέντε παιδιών από πυρκαγιά σε βρεφονηπιακό σταθμό

Φωτογραφία αρχείου-ΑΜΠΕ

Σύμφωνα με την πυροσβεστική επικρατέστερο είναι το σενάριο ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα

Τα αίτια πυρκαγιάς σε ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό που προκάλεσε τον θάνατο 5 παιδιών την ώρα που κοιμόντουσαν, στο Έρι, της Πενσιλβάνια, ερευνούν οι αμερικανικές αρχές.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, Γκάι Σάντον, τα παιδιά, ηλικίας από 8 μηνών έως 7 ετών, κοιμόντουσαν στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, όταν ξέσπασε φωτιά νωρίς χθες το πρωί.

Οι πυροσβέστες έφθασαν στο σημείο περίπου 25 λεπτά, αφότου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, και αντίκρισαν «μεγάλες φλόγες να βγαίνουν από τα παράθυρα του πρώτου ορόφου» δήλωσε ο Γκ.Σάντον και πρόσθεσε ότι «οι πυροσβέστες άρχισαν τη μάχη με τις φλόγες, την ώρα που μια δεύτερη ομάδα έσπευσε στην πίσω πλευρά του κτίσματος για να ανέβει στα δωμάτια».

«Θα μπορούσαμε να είχαμε σώσει τα 5 παιδιά, δυστυχώς, όμως, είχαν ήδη πεθάνει» πρόσθεσε ο ίδιος.

Η ιδιοκτήτρια του βρεφονηπιακού σταθμού, Ελέιν Χάρις, τραυματίστηκε, ενώ καθοδόν προς το νοσοκομείο είχε και τροχαίο ατύχημα.

Ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων δήλωσε ότι το ένα από τα θύματα, ήταν παιδί της Ε.Χάρις, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα αδελφοί και αδελφές.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με την πυροσβεστική επικρατέστερο είναι το σενάριο ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θέλουν Μνημόνια για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους

Τις ημέρες αυτές, και εν όψει της συνόδου που θα πάρει τις αποφάσεις για το ταμείο ανάκαμψης, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία εκδηλώνουν από κοινού έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ενίσχυση στις χώρες του Νότου δεν θα συνοδεύεται από Μνημόνια και οικονομική επιτήρηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις