Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τραμπ και Πομπέο διαψεύδουν τα περί σύλληψης Αμερικανών κατασκόπων από το Ιράν

ΑΜΠΕ

«Η Αναφορά του Ιράν ότι συνέλαβε κατασκόπους της CIA είναι εντελώς ψευδής. Αλήθεια μηδέν», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο διέψευσαν την ανακοίνωση του Ιράν περί σύλληψης 17 κατασκόπων που εργάζονταν για την CIA και καταδίκης ορισμένων από αυτούς σε θάνατο.

Το Ιράν δήλωσε ότι οι φερόμενοι ως κατάσκοποι συνελήφθησαν σε έναν χρόνο, μεταξύ του Μαρτίου του 2018 και του Μαρτίου του 2019.

«Η Αναφορά του Ιράν ότι συνέλαβε κατασκόπους της CIA είναι εντελώς ψευδής. Αλήθεια μηδέν. Απλώς περισσότερα ψέματα και προπαγάνδα (όπως ότι κατέρριψαν ένα drone - μη επανδρωμένο αεροσκάφος) από ένα Θρησκευτικό Καθεστώς που Αποτυγχάνει Οικτρά και δεν έχει ιδέα τι να κάνει», έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Το ιρανικό καθεστώς έχει μακρά ιστορία στα ψέματα... Δεν θα έπαιρνα τοις μετρητοίς οποιονδήποτε ιρανικό ισχυρισμό για πράξεις στις οποίες έχουν προβεί», δήλωσε νωρίτερα ο Μ.Πομπέο σε συνέντευξή του στο Fox News.

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για κάποια ειδική υπόθεση αλλά πρόσθεσε: «Υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος Αμερικανών που εργαζόμαστε για να φέρουμε πίσω από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν».

Τις τελευταίες εβδομάδες οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν για μια σειρά περιστατικών στο Στενό του Χορμούζ, θαλάσσιο πέρασμα στο εμπόριο πετρελαίου που συνορεύει με το Ιράν.

Το Ιράν αρνείται τις κατηγορίες.

Την Παρασκευή το Ιράν κατέλαβε δεξαμενόπλοιο με βρετανική σημαία στο Στενό του Χορμούζ. Η Τεχεράνη είχε προειδοποιήσει πως θα ανταπέδιδε τη σύλληψη από τη Βρετανία ενός ιρανικού δεξαμενόπλοιου ανοικτά του Γιβραλτάρ.

Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενο ρόλο των ΗΠΑ στις εντάσεις, ο Μ.Πομπέο είπε, «Είναι ευθύνη του Ηνωμένου Βασιλείου να φροντίσει τα πλοία του».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Αλήθειες που πονάνε

Υποτίθεται ότι τόσον καιρό προσπαθούν να μας πείσουν ότι το σκάνδαλο Novartis είναι μια κατασκευή του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να σπιλώσει και να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους

Δειτε ολοκληρο το αρθρο