Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Δυσφορία Ερντογάν για τον αποκλεισμό της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δυσφορία Ερντογάν για τον αποκλεισμό της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35

Τη δυσφορία του για την απόφαση των ΗΠΑ να αποκλείσουν την Άγκυρα από το πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών F-35, εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον σύμβουλο του Ντόναλντ Τραμπ για θέματα Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Μπόλτον, σύμφωνα με το CNN Turk.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την εκκίνηση της παράδοσης των ρωσικών S-400 στην Τουρκία, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αποκλείουν την Τουρκία από το πρόγραμμα των υπερσύγχρονων μαχητικών, πέμπτης γενιάς, F-35.

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν, δήλωσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών του ΝΑΤΟ, δε θα μπορούσαν να «παραμείνουν υγιείς με τέτοιες μονομερείς αποφάσεις».

Την ίδια ώρα, η ρωσική κρατική εταιρεία Rostec, δηλώνει έτοιμη να προμηθεύσει την Τουρκία με βομβαρδιστικά μαχητικά αεροσκάφη Su-35.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, Σεργκέι Τσεμέζοφ, «εάν οι Τούρκοι συνάδελφοι μας εκδηλώσουν επιθυμία, είμαστε έτοιμοι να μελετήσουμε την πώληση Su-35».

Χθες, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου σε γραπτή ανακοίνωση ανέφερε ότι η απόφαση της Τουρκίας να αποκτήσει τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα καθιστά αδύνατη την περαιτέρω συμμετοχή της στο πρόγραμμα κατασκευής των F-35.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, από την πλευρά του ζήτησε από την Ουάσιγκτον να αναστείλει την εν λόγω απόφαση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL