Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Προοδευτική Συμμαχία: Κοινωνική δικαιοσύνη και κλιματική αλλαγή

13+1 σημεία συντονισμού για 17 ευρωβουλευτές της Αριστεράς, των Πρασίνων και των Σοσιαλιστών

Πρώτη πράξη της Προοδευτικής Συμμαχίας (Progressive Caucus) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου -με την οποία εκκινεί η νέα κοινοβουλευτική περίοδος, αλλά και μια νέα προσπάθεια συντονισμού και κοινών δράσεων ευρωβουλευτών της Αριστεράς, των Πρασίνων και των Σοσιαλιστών- αποτέλεσε ένα πακέτο 14 σημείων - προτάσεων προς τη νέα Κομισιόν. Κοινό αίτημα των 17 ευρωβουλευτών που συνυπογράφουν, μεταξύ των οποίων οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου και Πέτρος Κόκκαλης, η προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί ένα πεδίο διαλόγου και συνεργασίας ευρωβουλευτών από διαφορετικές πολιτικές ομάδες, με προοδευτικό και δημοκρατικό προσανατολισμό, που ξεκίνησε τη δραστηριότητά της κατά την προηγούμενη θητεία. Μετά τις φετινές ευρωεκλογές και την ανανέωση της σύνθεσης του Ευρωκοινοβουλίου, διεκδικεί τη διεύρυνση και ενδυνάμωσή της. Με τα 14 σημεία της επιχειρεί να δώσει το στίγμα των διεκδικήσεών της από τη νέα Κομισιόν, αλλά και να προσκαλέσει ακόμη περισσότερους ευρωβουλευτές στις κοινές της δράσεις.

Τί ζητάει το Progressive Caucus

* Σταδιακή εξάλειψη της εξάρτησης από ορυκτές πηγές ενέργειας στην Ευρώπη.

* Επένδυση σε ένα μαζικό σχέδιο κατάρτισης και προετοιμασίας των εργαζομένων για την οικολογική στροφή και την προώθηση δίκαιης μετάβασης σ’ αυτή.

* Εγγύηση του δικαιώματος για υγιές περιβάλλον, με ταυτόχρονη απαγόρευση της χρήσης χημικών προϊόντων στη γεωργία.

* Υλοποίηση του συντονισμού της κοινωνικής ασφάλισης στην Ευρώπη, με δημιουργία ενός δίκαιου ευρωπαϊκού συστήματος στην αγορά εργασίας.

* Διασφάλιση της εφαρμογής στην πράξη της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα και των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ε.Ε.

* Επέκταση της εντολής της ευρωπαϊκής εισαγγελικής αρχής, με την προσθήκη περιβαλλοντικών εγκλημάτων.

* Επιβολή πολύ αυστηρών κυρώσεων για περιπτώσεις φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

* Διαβεβαίωση ότι η εμπορική και επενδυτική πολιτική θα στοχεύει στη διάδοση φιλόδοξων κοινωνικών, περιβαλλοντικών και ανθρώπινων προτύπων στις πολυμερείς εμπορικές δομές.

* Ενίσχυση της προστασίας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και γεωργίας μέσω της καθιέρωσης του fair trade.

* Προστασία των εργαζομένων από την «Uber-οποίηση» των κοινωνικών τους δικαιωμάτων.

* Πρόταση για τη σύναψη ενός Συμφώνου Bιωσιμότητας, το οποίο θα αντικαταστήσει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

* Υπεράσπιση και υποστήριξη μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για τη μετανάστευση, βασισμένης στην αλληλεγγύη και στον ανθρωπισμό, στο πλαίσιο μιας λεπτομερούς αναθεώρησης της Συνθήκης του Δουβλίνου.

* Προώθηση της πραγματικής ισότητας των φύλων στην εργασία και σε όλες τις πτυχές της ζωής.

* Δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού συνεδρίου για τη συλλογική ασφάλεια και ειρήνη.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πανηγυρίζουν και αυτοσυγχαίρονται

Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούν προφανώς ότι, βάζοντας τους μπουκωΜΜΕνους της λίστας Πέτσα να ασχολούνται νυχθημερόν με τον Καλογρίτσα και να ανακαλύπτουν σχέδια εκτροπής και φίμωσης του Τύπου, διαχειρίζονται επιτυχώς τα προβλήματα της χώρας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις