Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.1°C24.1°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.6°C
4 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.8°C
4 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C21.1°C
4 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
21.8°C22.9°C
4 BF 25%
Ολλανδία: Κατάσχεση 2,5 τόνων μεθαμφεταμίνης (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ολλανδία: Κατάσχεση 2,5 τόνων μεθαμφεταμίνης (Video)

Ποσότητα 2,5 τόνων μεθαμφεταμίνης, κατάσχεσε η ολλανδική αστυνομία, το μεγαλύτερο, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας, φορτίο του εν λόγω ναρκωτικού που έχει κατασχεθεί μέχρι σήμερα στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την ολλανδική αστυνομία, η εκτιμώμενη αξία ανέρχεται σε «εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».

https://www.youtube.com/embed/DCzxcUy2Cz4

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Τόμας Άλινγκ δήλωσε ότι δεν έχουν υπάρξει ακόμα συλλήψεις μετά από την κατάσχεση της περασμένης εβδομάδας. «Τους καταδιώκουμε», πρόσθεσε ο ίδιος και σημείωσε ότι το φορτίο προοριζόταν για εξαγωγή, ενδεχομένως στην ανατολική Ευρώπη.

«Δεν μπορούσε κανείς να το ξεφορτώσει αυτό στην Ολλανδία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρόσφατοι έλεγχοι λυμάτων έχουν δείξει ότι τα επίπεδα χρήσης μεθαμφεταμίνης στις ολλανδικές πόλεις είναι σχετικά χαμηλά σε σύγκριση με τις Ηνωμένες Πολιτείες ή την Αυστραλία, αλλά αυξάνονται.

Η αστυνομία ανακάλυψε το εν λόγω φορτίο σε ένα κτίριο γραφείων στο πλαίσιο άλλης διεξαγόμενης έρευνας, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Συγκερκιμένα, παρατήρησαν ότι ο δεύτερος όροφος φαινόταν μικρότερος από το εσωτερικό παρά από το εξωτερικό του. Στη συνέχεια ανακάλυψαν ένα κρυμμένο δωμάτιο όπου τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα, χωρισμένα σε πακέτα μεγέθους τούβλων και αποθηκευμένα σε μεγάλο αριθμό από πλαστικές τσάντες για ψώνια.

Στη συνέχεια, η αστυνομία ανακάλυψε επίσης μια αποθήκη στην Ουτρέχτη με 17.500 λίτρα χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται στην πλύση της κοκαΐνης ή στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL