Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ολλανδία: Κατάσχεση 2,5 τόνων μεθαμφεταμίνης (Video)

Σύμφωνα με την ολλανδική αστυνομία, είναι η μεγαλύτερη ποσότητα μεθαμφεταμίνης που έχει κατασχεθεί στην Ευρώπη με την εκτιμώμενη αξία να ανέρχεται σε «εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ»

Ποσότητα 2,5 τόνων μεθαμφεταμίνης, κατάσχεσε η ολλανδική αστυνομία, το μεγαλύτερο, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας, φορτίο του εν λόγω ναρκωτικού που έχει κατασχεθεί μέχρι σήμερα στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την ολλανδική αστυνομία, η εκτιμώμενη αξία ανέρχεται σε «εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Τόμας Άλινγκ δήλωσε ότι δεν έχουν υπάρξει ακόμα συλλήψεις μετά από την κατάσχεση της περασμένης εβδομάδας. «Τους καταδιώκουμε», πρόσθεσε ο ίδιος και σημείωσε ότι το φορτίο προοριζόταν για εξαγωγή, ενδεχομένως στην ανατολική Ευρώπη.

«Δεν μπορούσε κανείς να το ξεφορτώσει αυτό στην Ολλανδία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρόσφατοι έλεγχοι λυμάτων έχουν δείξει ότι τα επίπεδα χρήσης μεθαμφεταμίνης στις ολλανδικές πόλεις είναι σχετικά χαμηλά σε σύγκριση με τις Ηνωμένες Πολιτείες ή την Αυστραλία, αλλά αυξάνονται.

Η αστυνομία ανακάλυψε το εν λόγω φορτίο σε ένα κτίριο γραφείων στο πλαίσιο άλλης διεξαγόμενης έρευνας, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Συγκερκιμένα, παρατήρησαν ότι ο δεύτερος όροφος φαινόταν μικρότερος από το εσωτερικό παρά από το εξωτερικό του. Στη συνέχεια ανακάλυψαν ένα κρυμμένο δωμάτιο όπου τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα, χωρισμένα σε πακέτα μεγέθους τούβλων και αποθηκευμένα σε μεγάλο αριθμό από πλαστικές τσάντες για ψώνια.

Στη συνέχεια, η αστυνομία ανακάλυψε επίσης μια αποθήκη στην Ουτρέχτη με 17.500 λίτρα χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται στην πλύση της κοκαΐνης ή στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Πολυτεχνείο

Η σημερινή ημέρα ανήκει δικαιωματικά στη μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Αυτής της εξέγερσης των νέων ανθρώπων που αμφισβήτησαν «τη βία ως στοιχείο εξαναγκασμού» και ύψωσαν τη φωνή τους για Ελευθερία και Δημοκρατία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο