Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Ιταλία: Ανοικτά της Λαμπεντούζα με 42 μετανάστες για 13η ημέρα παραμένει το «Sea-Watch»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιταλία: Ανοικτά της Λαμπεντούζα με 42 μετανάστες για 13η ημέρα παραμένει το «Sea-Watch»

Εγκλωβισμένοι παραμένουν οι 42 μετανάστεςγια 13 ημέρα στο πλοίο «Sea-Watch» ανοικτά των ακτών της Λαμπεντούζας, καθώ η Ρώμη έχει απαγορέψει την είσοδο στα ιταλικά χωρικά ύδατα.

«Θα εισέλθω στα ιταλικά χωρικά ύδατα και θα τους μεταφέρω σε ασφαλές μέρος, στη Λαμπεντούζα» δήλωσε η πλοίαρχος του Sea-Watch, Κάρολα Ράκετε, σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Η ίδια διευκρίνισε ότι αναμένει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, που αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα μέσα στην ημε΄ρα, σχετικά με το αίτημα λήψης «προσωρινών μέτρων» που κατέθεσε η γερμανική ΜΚΟ Sea-Watch.

Η 31χρονη Κ.Ράκετε, κινδυνεύει με άσκηση διώξεων σε βάρος της για παροχή βοήθειας σε παράτυπη μετανάστευση, όπως και με την κατάσχεση του πλοίου και την επιβολή προστίμου ύψους 50.000 ευρώ βάσει του νέου διατάγματος του Ματέο Σαλβίνι.

«Σε ό,τι με αφορά, το Sea-Watch δεν θα φθάσει στην Ιταλία, μπορεί να παραμείνει εκεί έως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά» απάντησε σήμερα το πρωί ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών.

«Έχουν περάσει 13 ημέρες, είχαν τον χρόνο να πάνε στην Ολλανδία και να επιστρέψουν» υπογράμμισε ο ίδιος κατηγορώντας τη ΜΚΟ ότι κρατάει «ομήρους» τους μετανάστες για λόγους πολιτικής πρόκλησης.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, εκ των 53 μεταναστών που διασώθηκαν στις 12 Ιουνίου από το «Sea-Watch» στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, η Ιταλία αποδέχθηκε την αποβίβαση 11 ανθρώπων ατόμων.

«Basta! Ό,τι κι αν σας λέει το Στρασβούργο, με μεγάλη ηρεμία, εμείς θα διατηρήσουμε τη γραμμή μας. Φανταστείτε εάν μια χώρα όπως η Ιταλία, η δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανική δύναμη στην Ευρώπη, επέτρεπε να της υπαγορεύει τους μεταναστευτικούς νόμους μια ΜΚΟ» επέμεινε ο ακροδεξιός πολιτικός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL