Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
«Επιδεινώνεται» η υγεία του Τζούλιαν Ασάνζ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Επιδεινώνεται» η υγεία του Τζούλιαν Ασάνζ

Ο κινέζος αντιφρονών εικαστικός Άι Ουεϊουέι επισκέφθηκε τον ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks, τον Τζούλιαν Ασάνζ, στο νοσοκομείο της φυλακής όπου παραμένει έγκλειστος σε προάστιο του Λονδίνου χθες Τρίτη, υπογράμμισε ότι η κατάσταση της υγείας του «επιδεινώνεται», ενώ προέτρεψε τις αρχές της Βρετανίας καθώς και άλλων ευρωπαϊκών χωρών να μην προχωρήσουν στην έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Ο Άι, ο οποίος έχει εγκατασταθεί στο Βερολίνο, επισκέφθηκε τον 47χρονο Αυστραλό στη φυλακή Μπέλμαρς μαζί με τον πατέρα του Τζούλιαν Ασάνζ, μία ημέρα πριν εξεταστεί από βρετανικό δικαστήριο το αίτημα της Ουάσινγκτον για την έκδοση του ιδρυτή του ιστότοπου που έχει φέρει στο φως εκατοντάδες χιλιάδες απόρρητα και διαβαθμισμένα αμερικανικά διπλωματικά και στρατιωτικά έγγραφα.

«Βρίσκεται στο νοσοκομείο της φυλακής και η υγεία του επιδεινώνεται», υπογράμμισε ο καλλιτέχνης σε αναρτήσεις του στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Instagram. «Είναι ευγνώμων για την υποστήριξη που του προσφέρεται», συνέχισε ο Άι και συμπλήρωσε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να αποτρέψουν την έκδοσή του στις ΗΠΑ, όπου είναι αντιμέτωπος με 18 κατηγορίες και έως και 175 χρόνια κάθειρξη».

Μεταξύ άλλων, οι αμερικανικές δικαστικές αρχές κατηγορούν τον Ασάνζ ότι συνωμότησε με την πρώην αναλύτρια της αμερικανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Τσέλσι Μάνινγκ για να αποκτήσει πρόσβαση σε απόρρητο υλικό το 2010.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL