Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Μαν. Βέμπερ: Oι νέοι σε Ελλάδα, Μάλτα, Ρουμανία ζητούν εργασία, όχι ευρωπαϊκό κατώτατο μισθό και ευρωπαϊκή ασφάλεια ανέργων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαν. Βέμπερ: Oι νέοι σε Ελλάδα, Μάλτα, Ρουμανία ζητούν εργασία, όχι ευρωπαϊκό κατώτατο μισθό και ευρωπαϊκή ασφάλεια ανέργων

Οι νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα, τη Μάλτα ή τη Ρουμανία δεν στρέφονται προς εμένα ζητώντας έναν πανευρωπαϊκό κατώτατο μισθό ή μια ευρωπαϊκή ασφάλεια ανέργων (αλλά εργασία)», όπως δήλωσε σε συνέντευξη του στο «Δίκτυο των Συντακτών της Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland).

Ο Βαυαρός Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός είπε, επίσης, ότι θέλει να μεταρρυθμίσει το ευρωπαϊκό δίκαιο ανταγωνισμού, ώστε να διευκολύνει τις μεγάλες συγχωνεύσεις επιχειρήσεων στην Ευρώπη: «Ο ευρωπαϊκός νόμος περί ανταγωνισμού είναι καλός, αλλά χρειάζεται επικαιροποίηση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εκτεθειμένη σε ένα νέο, πιο επιθετικό ανταγωνισμό, είτε από την Αμερική του Tραμπ ή από την Κίνα, η οποία δεν είναι πλέον αναπτυσσόμενη χώρα στην πραγματικότητα.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, να έχει τη δυνατότητα να επιτρέπει τις μεγάλες συγχωνεύσεις και να προωθεί τους Ευρωπαίους πρωταθλητές. Στο γερμανικό δίκαιο του ανταγωνισμού υπάρχει η δυνατότητα υπουργικής έγκρισης για απαγορευμένες συγχωνεύσεις καρτέλ. Εύχομαι να υπάρξει μια ανάλογη ευρωπαϊκή έγκριση». 

Αν ο κ. Βέμπερ εκλεγεί Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής / Κομισιόν είπε ότι θα αγωνιστεί για «περισσότερες εμπορικές συμφωνίες, περισσότερη ενιαία αγορά, περισσότερες υποδομές και περισσότερη έρευνα. Διότι και στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, η Ευρώπη θα πρέπει να γίνει πιο ανεξάρτητη και σε περίπτωση αμφιβολίας με την υποστήριξη της κυβέρνησης. Χωρίς κρατικά χρήματα, η Airbus δεν θα είχε γίνει παγκόσμια ανταγωνιστικός όμιλος», όπως τόνισε στο «Δίκτυο των Συντακτών της Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL