Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Brexit: Τη συνέχιση των συνομιλιών με τους Εργατικούς αποφάσισε η βρετανική κυβέρνηση

ΑΜΠΕ

Σε αναζήτηση συναίνεσης - Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, δηλώνει ότι δεν θα ήταν ανέφικτο να επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit με το Εργατικό Κόμμα

Τη συνέχιση των συνομιλιών με το Εργατικό κόμμα για την εξεύρεση συναίνεσης στο Brexit αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο, στη διάρκεια του οποίου συμφωνήθηκε επίσης ότι είναι «επιτακτική» η επικύρωση της Συμφωνίας Αποχώρησης από την ΕΕ μέχρι την θερινή διακοπή των εργασιών του κοινοβουλίου, που συνήθως ξεκινά τον Ιούλιο.

«Οι υπουργοί που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις παρουσίασαν τις λεπτομέρειες των συμβιβασμών που η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εξετάσει για να εξασφαλίσει μία συμφωνία που θα επιτρέψει στην Βρετανία να φύγει από την ΕΕ με μία συμφωνία, το συντομότερο δυνατό», είπε ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε τη συνέχιση των συνομιλιών με το Εργατικό κόμμα για να δει τι μπορεί να γίνει. Ωστόσο, συμφωνήθηκε ότι είναι επιτακτικό να φέρει το νομοσχέδιο για την συμφωνία αποχώρησης έγκαιρα, ώστε να λάβει τη βασιλική έγκριση μέχρι τη θερινή διακοπή του κοινοβουλίου».

Βρετανός ΥΠΕΞ: Ούτε εκλογές, ούτε νέο δημοψήφισμα για το Brexit

Η Βρετανία δεν χρειάζεται τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών, ούτε ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit αυτήν την περίοδο, υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, δεν θα ήταν ανέφικτο να επιτευχθεί μια συμφωνία για το Brexit με το Εργατικό Κόμμα. Πρόσθεσε όμως ότι είναι "στο πολιτικό DNA" των δύο μεγάλων κομμάτων να μην εμπιστεύονται το ένα το άλλο. Και, όπως είπε, οι ψηφοφόροι θα "σταύρωναν" και τα δύο κόμματα στις βουλευτικές εκλογές, αν δεν κατάφερναν να βρουν μια λύση στο Brexit.

"Οι εκλογές και ένα δεύτερο δημοψήφισμα είναι το λιγότερο πιθανό αποτέλεσμα, επειδή το Brexit διχάζει όλα τα κόμματα", είπε ο Χαντ μιλώντας σε ένα φόρουμ που διοργάνωσε η εφημερίδα Wall Street Journal.

Όταν ρωτήθηκε αν ο ίδιος θα έθετε κάποια στιγμή προς συζήτηση την πιθανότητα εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, ο υπουργός απάντησε ότι το βρετανικό κοινοβούλιο δεν θέλει μια τέτοια λύση. Πρόσθεσε ότι μετά το Brexit η Βρετανία θα χρειαστεί μια μεταναστευτική πολιτική φιλική προς τις επιχειρήσεις.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις