Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.2°C
1 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
9.9°C14.1°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.1°C17.5°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.9°C
0 BF 100%
Επαναλαμβάνονται με δυσκολίες οι συνομιλίες κυβέρνησης - Εργατικού κόμματος για συναίνεση στο Brexit
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επαναλαμβάνονται με δυσκολίες οι συνομιλίες κυβέρνησης - Εργατικού κόμματος για συναίνεση στο Brexit

Σε σημερινή ενημέρωση εκπρόσωπος της κυβέρνησης άσκησε κριτική στο Εργατικό κόμμα ότι κωλυσιεργεί και παραδέχτηκε ότι υπάρχουν δυσκολίες σε κάποιους τομείς όπως σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των συνομιλιών, αλλά χαρακτήρισε τη στάση της διαπραγματευτικής ομάδας του κόμματος σοβαρή και εποικοδομητική.

Σε ότι αφορά το υπουργικό συμβούλιο, είπε ότι υπήρξε συμφωνία στην ανάγκη να εγκριθεί το νομοσχέδιο για την συμφωνία αποχώρησης από το κοινοβούλιο το συντομότερο δυνατό, προκειμένου η επικυρωθεί η ομαλή έξοδος από την ΕΕ, ενώ ταυτόχρονα συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι προετοιμασίες για το ενδεχόμενο μίας αποχώρησης χωρίς συμφωνία.

Σε δηλώσεις του ο ηγέτης του Εργατικού κόμματος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επαναλαμβάνει όσα εμφατικά έχει απορρίψει τρεις φορές το κοινοβούλιο» και πρόσθεσε ότι θα μπορέσει να υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες μόνο εάν η Τερέζα Μέι αλλάξει τη στάση της. Από την πλευρά του ο σκιώδης υπουργός για το Brexit, Κέιρ Στάμερο, είπε ότι υπήρξε ανταλλαγή αλληλογραφίας με την κυβέρνηση, αλλά τώρα πρέπει να γίνουν γνωστές οι θέσεις της για τα ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL