Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Στο καμπαναριό εκκλησίας της Νάπολης πέρασαν το Πάσχα δύο απολυμένοι εργαζόμενοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο καμπαναριό εκκλησίας της Νάπολης πέρασαν το Πάσχα δύο απολυμένοι εργαζόμενοι

Πάσχα πάνω στο καμπαναριό της εκκλησίας του Κάρμινε στην πλατεία Μερκάτο στη Νάπολη πέρασαν δύο απολυμένοι, από το 2014, εργαζόμενοι της εταιρείας FiatCryshlerAutomobiles (FCA) του Πομιλιάνο, διαμαρτυρόμενοι γιατί εξαιτίας μίας τεχνικής πρόβλεψης, οι απολυθέντες δεν προβλέπεται να λαμβάνουν το εγγυημένο κοινωνικό επίδομα. Οι δύο πρώην εργαζόμενοι πέρασαν και τη νύκτα στο καμπαναριό και συνεχίζουν σήμερα τη διαμαρτυρία τους.

Οι Μίμο Μινιάνο και Μάρκο Κουζάνο, ύψωσαν από το καμπαναριό του ναού και μία επιγραφή που έγραφε: «Εγγυημένο κοινωνικό επίδομα για τους απολυμένους δεν υπάρχει». Στο σημείο συγκεντρώθηκαν και πολλοί άλλοι απολυμένοι, ή άνεργοι, που διαμαρτύρονταν για την πολιτική της χορήγησης του επιδόματος, που αποτελούσε την προεκλογική 'σημαία' του κόμματος των Πέντε Αστέρων και η αμφιλεγόμενη μέθοδος και τα κριτήρια της καταβολής του έχουν προκαλέσει πολλές συζητήσεις.

Οι δύο απολυμένοι, λόγω του γεγονότων ότι είχαν προεισπράξει μισθούς --τους οποίους μετά την απόλυση όμως είχαν επιστρέψει στην εταιρεία-- φαίνεται να μην πληρούν τα κριτήρια για την ένταξή τους στο κοινωνικό αυτό μέτρο.

Όπως τονίζει ο Μινιόνε, «δεν βρισκόμαστε εδώ νηστικοί και άγρυπνοι, έκθετοι στην υγρασία και τον αέρα της νύχτας για μία προσωπική υπόθεση. Εάν ο πρόεδρος του γραφείου κοινωνικών υπηρεσιών κι επιδομάτων (Inps) πιστεύει πως θα επιλύσει το πρόβλημα δίνοντάς μας δύο δεκάρες από το επίδομα κάνει λάθος. Η μάχη μας είναι πολιτική και ξεπερνά το προσωπικό επίπεδο. Εμείς πιστεύουμε πως η νομοθεσία για το κοινωνικό επίδομα θα πρέπει να τροποποιηθεί και θα πρέπει να περιλαμβάνει μέτρο για την προστασία των απολυμένων».

«Ζητούμε να περιληφθεί το κοινωνικό επίδομα ως εγγύηση για όποιον απολύεται στο πλαίσιο πολιτικο-συνδικαλιστικών αντίποινων όπως είναι η δική μας περίπτωση. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αναμένουν δικαστικές αποφάσεις δεκαετούς διάρκειας για να δικαιωθούν χωρίς να έχουν εισοδήματα», προσθέτει.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Inps Πασκουάλε Τριντίκο δήλωσε πως ήλθε σε επαφή με τον τοπικό διευθυντή της υπηρεσίας στη Νάπολη κι έκλεισε μαζί του συνάντηση για αύριο το απόγευμα προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα και συνάμα κάλεσε τους δύο πρώην εργαζόμενους να σταματήσουν τη διαμαρτυρία τους. Κάτι που ο Μινιάνο το απέκλεισε, τονίζοντας «πως εμείς δεν δεχόμαστε χάρες».

Εν αναμονή της συνάντησης της Τρίτης, οι εκφράσεις συμπαράστασης στους δύο διαμαρτυρόμενους πολλαπλασιάζονται: ο γνωστός μουσικός Ντανίλο Σέπε ανακοίνωσε: «αύριο το πρωί (Τρίτη) θα βρίσκομαι εδώ στην πλατεία, για να παίξω μουσική».

Πηγή: ΑΜΠΕ - ANSA - La Repubblica

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL