Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αντιδράσει σε ενδεχόμενες κυρώσεις των ΗΠΑ σε επενδύσεις στην Κούβα

Η Ευρώπη θα απαντήσει σε ενδεχόμενες κυρώσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ σε επενδύσεις στην Κούβα, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπουνό Λεμέρ.

«Εφόσον η αμερικανική κυβέρνηση αποφασίσει να επιβάλει επίσης καθεστώς κυρώσεων σε επενδύσεις στην Κούβα, παραβιάζοντας αυτά που έχουν αποφασιστεί εδώ και πολλά χρόνια από τους Αμερικανούς συμμάχους μας, θα αντιδράσουμε. Η Ευρώπη θα αντιδράσει επίσης και είναι έτοιμη επίσης να επιβάλει κυρώσεις από την πλευρά μας», είπε ο Λεμέρ σε μια επιχειρηματική εκδήλωση που διοργανώνει την εφημερίδα Le Monde.

Χθες Τετάρτη, η Ουάσινγκτον επέβαλε νέες κυρώσεις και έλαβε και άλλα μέτρα σε βάρος της Κούβας και της Βενεζουέλας, επιδιώκοντας να αυξήσει την πίεση στην Αβάνα προκειμένου να τερματίσει την υποστήριξή της στον σοσιαλιστή πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Εξάλλου, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, πως η Ρωσία θεωρεί πως οι κυρώσεις σε βάρος της Κούβας και της Βενεζουέλας είναι παράνομες και πως θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να υποστηρίξει τους συμμάχους της στο Καράκας και στην Αβάνα.

 

Δείτε όλα τα σχόλια