Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Brexit: Συναντήσεις του Τζ.Κόρμπιν με κόμματα της αντιπολίτευσης

ΑΜΠΕ

«Οι Εργατικοί θα πρέπει να στηρίξουν ένα δημοψήφισμα που θα περιλαμβάνει την επιλογή της παραμονής στην ΕΕ,», σημειώνουν οι επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας, των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, του Ουαλικού Plaid και των «Πρασίνων»

Να δείξει θετικότερη στάση απέναντι σε ενδεχόμενο δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit κάλεσαν οι επικεφαλής των μικρότερων κομμάτων της βρετανικής αντιπολίτευσης με τους οποίους συναντήθηκε ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Στη συνάντηση με επίκεντρο τις εξελίξεις στο Brexit, συμμετείχαν ο επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας στο Ουέστμινστερ, Ίαν Μπλάκφορντ, ο Βινς Κέιμπλ των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, η Λιζ Ρόμπερτς του Ουαλικού Plaid και η Κάρολιν Λούκας, των «Πρασίνων».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά την συνάντηση οι τέσσερις επικεφαλής εκφράζουν ικανοποίηση για την πρώτη συνάντηση, κατά την οποία του μετέφεραν το ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι Εργατικοί θα πρέπει να στηρίξουν ένα δημοψήφισμα που θα περιλαμβάνει την επιλογή της παραμονής στην ΕΕ, πριν να κλείσει «το παράθυρο της ευκαιρίας».

«Η παραμονή στην ΕΕ είναι η καλύτερη συμφωνία που προσφέρεται και με τον χρόνο να εξαντλείται οι Εργατικοί πρέπει να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους ώστε να αποφύγουμε ένα καταστροφικό Brexit. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να συνεργαστούμε και να κινηθούμε ευέλικτα για να διασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή ευκαιρία για τη διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος» αναφέρουν στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του το Εργατικό Κόμμα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, υπονοεί ότι Τζ.Κόρμπιν ενδιαφέρεται περισσότερο στο να έχει την υποστήριξη των άλλων κομμάτων στο σχέδιό του για το Brexit.

«Εάν δεν υπάρξει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για την συμφωνία της Τ.Μέι ή για δημοψήφισμα, ο Κόρμπιν κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα να δεσμευτούν εποικοδομητικά στην εξεύρεση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για μία στενή οικονομική σχέση με την ΕΕ σε όφελος όλης της χώρας», δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος και πρόσθεσε ότι συζητήθηκαν τρόποι για να τεθεί η συμφωνία της Μέι σε δημοψήφισμα, εάν καταφέρει να την φέρει στο κοινοβούλιο.

Δείτε όλα τα σχόλια