Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Χωρίς κοινή θέση για την έναρξη εμπορικών συνομιλιών με τις ΗΠΑ το Ευρωκοινοβούλιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χωρίς κοινή θέση για την έναρξη εμπορικών συνομιλιών με τις ΗΠΑ το Ευρωκοινοβούλιο

Δεν κατέληξαν σε κοινή θέση για το θέμα των εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις Ηνωμένες Πολιτείες οι ευρωβουλευτές.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «απέρριψε την έκθεση για το αν πρέπει να συστήσει να ξεκινήσουν εμπορικές συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες», αλλά «δεν υπάρχει θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το θέμα», διευκρίνισε η υπηρεσία Τύπου του Ευρωκοινοβουλίου μετά την ψηφοφορία.

Το Ευρωκοινοβούλιο έχει μόνο συμβουλευτικό ρόλο σε αυτό το θέμα, όμως, αντίθετα, θα έχει τον τελευταίο λόγο εάν επιτευχθεί συμφωνία.

Η Ευρωπαία Επίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μάλμστρομ είχε εκφράσει την ελπίδα για μια «ταχεία απόφαση» των κρατών-μελών μετά την ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η Κομισιόν «σημείωσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας» και αναμένει στο εξής «το αποτέλεσμα των συζητήσεων στο Συμβούλιο», που εκπροσωπεί τα κράτη μέλη, εξήγησε ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στη συνέχεια, ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε την ΕΕ με «σοβαρές» συνέπειες στον οικονομικό τομέα, εάν δεν διαπραγματευτεί με την Ουάσιγκτον για τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας.

«Εάν δεν μας μιλάνε, θα λάβουμε μέτρα που θα είναι οικονομικά σοβαρά. Θα επιβάλουμε τελωνειακούς δασμούς σε πολλά προϊόντα που θα εισέρχονται» στις ΗΠΑ, προειδοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. «Η ΕΕ μας συμπεριφέρεται με πολύ άδικο τρόπο».

«Να διαπραγματευτούν. Στην αντίθετη περίπτωση, θα λάβουμε μέτρα που θα είναι ευνοϊκά για τις ΗΠΑ» συνέχισε ο ίδιος, απειλώντας με επιβολή δασμών στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL