Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρου: Με το κοίτασμα καλύπτονται οι ενεργειακές μας ανάγκες για τα επόμενα 200 χρόνια (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρου: Με το κοίτασμα καλύπτονται οι ενεργειακές μας ανάγκες για τα επόμενα 200 χρόνια (Video)

Το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου, που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα στην κυπριακή ΑΟΖ (κυμαίνεται 5 μέχρι 8 τρισ. κυβικά πόδια) είναι ικανό να λύσει να λύσει το ενεργειακό της Κύπρου, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πρόδρομος Προδρόμου.https://www.youtube.com/embed/GNGEO-aBdWs

«Είναι σημαντικό κοίτασμα, βεβαίως θα χρειαστεί να επιβεβαιωθεί και συγκεκριμενοποιηθεί» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και σημείωσε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών, καλύπτει τις ανάγκες κατανάλωσης της Κύπρου για τα επόμενα 150 με 200 χρόνια.

«Είναι αξιοποιήσιμο το κοίτασμα, εάν μάλιστα προστεθεί στο προηγούμενο μικρότερης έκτασης κοίτασμα ‘Αφροδίτη’, η Κύπρος μπαίνει στην εξίσωση στη διεθνή ενεργειακή αγορά» τόνισε ο Πρ. Προδρόμου και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση με συνετό τρόπο κρατά ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με την εμπορευσιμότητα και ποια οδό θα ακολουθήσει.

Παράλληλα, επισήμανε ότι στα κυπριακά νερά πλέον συγκλίνουν συμφέροντα δυτικών χωρών (ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία) και ανέφερε ότι η ανακάλυψη του κοιτάσματος ενδεχομένως να αποτελέσει πρόσθετο κίνητρο για την Τουρκία ώστε να συμπεριφερθεί διαφορετικά μέσα από ειρηνικές διαδικασίες και με την επίλυση του Κυπριακού.

Σε κάθε περίπτωση, ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί ψύχραιμα τη συμπεριφορά της Τουρκίας, και αποφεύγει να μπαίνει στη λογική αντιπαράθεσης και απάντησης των προκλήσεων.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL