Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Ζ.Κ. Γιούνκερ: «Κανένας δεν θα εναντιωνόταν» στην αναβολή του Brexit
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ζ.Κ. Γιούνκερ: «Κανένας δεν θα εναντιωνόταν» στην αναβολή του Brexit

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επανέλαβε με περισσότερη σαφήνεια παρά ποτέ σήμερα ότι είναι διατεθειμένη να επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο να καθυστερήσει την αποχώρησή του, εάν το ζητήσει το Λονδίνο.  Το καταγραφόμενο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit ανάμεσα στη βρετανική κυβέρνηση και τις Βρυξέλλες επιτείνει τη σεναριολογία περί αναβολής της ημερομηνίας που το διαζύγιο θα γίνει πραγματικότητα. Κανονικά, αυτό θα συμβεί την 29η Μαρτίου.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ξεκαθάρισε πάντως ότι εάν το Λονδίνο ζητήσει παράταση της διαδικασίας, το αίτημα θα γίνει δεκτό. «Η απόφαση να ζητηθεί περισσότερος χρόνος επαφίεται στο ΗΒ. Εάν υποβαλλόταν τέτοιο αίτημα, ουδείς στην Ευρώπη θα εναντιωνόταν σε αυτό», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

«Αν ρωτάτε για πόσο μπορεί να αναβληθεί η αποχώρηση, δεν έχω κάποιο χρονοδιάγραμμα κατά νου», συμπλήρωσε ο Γιούνκερ σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα Stuttgarter Zeitung και προδημοσιεύθηκε στη διαδικτυακή της έκδοση χθες Δευτέρα. Ως προς το Μπρέξιτ, «βρισκόμαστε στα χέρια του Θεού», σχολίασε ο ίδιος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL