Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Brexit: Αποκλείει την πρόταση των Εργατικών για τελωνειακή ένωση με την ΕΕ η Τ.Μέι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Brexit: Αποκλείει την πρόταση των Εργατικών για τελωνειακή ένωση με την ΕΕ η Τ.Μέι

Για τις εξελίξεις αναφορικά με το Brexit ενημερώνει αύριο η Τερέζα Μέι τη Βουλή των Κοινοτήτων, μετά τον κύκλο συνομιλιών που είχε την προηγούμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η ενημέρωση θα γίνει μία μέρα νωρίτερα, από ό,τι ήταν προγραμματισμένο, ώστε να υπάρξει περισσότερος χρόνος από τους βουλευτές να σχεδιάσουν τις τροπολογίες τους, πριν από την συζήτηση για το Brexit στο κοινοβούλιο, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη.

Ημερομηνία ψηφοφορίας για την συμφωνία αποχώρησης δεν έχει οριστεί ακόμη, αλλά σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, η κρίσιμη ψηφοφορία δεν θα γίνει σίγουρα αυτή την εβδομάδα. Η επόμενη τελευταία ημερομηνία για μία ακόμη τροποποίηση επί της πρότασης της κυβέρνησης θα ήταν η 27η Φεβρουαρίου, εάν μέχρι τότε δεν έχει παρουσιαστεί μία αναθεωρημένη συμφωνία αποχώρησης.

Ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού, σχολιάζοντας την απάντηση της Τ.Μέι στην επιστολή του Τζέρεμι Κόρμπιν, με την οποία την καλεί να εκπληρώσει πέντε αιτήματα για να λάβει την υποστήριξη του κόμματος του, ξεκαθάρισε ότι η Τ.Μέι έχει αποκλείσει το βασικότερο από τα αιτήματα, που αφορά την τελωνειακή ένωση της Βρετανίας με την ΕΕ.

«Είμαστε απολύτως σαφείς σε αυτό. Δεν εξετάζουμε τις προτάσεις του Τζ.Κόρμπιν για τελωνειακή ένωση, δεν εξετάζουμε καμία πρόταση παραμονής σε τελωνειακή ένωση. Πρέπει να έχουμε την δική μας ανεξάρτητη εμπορική πολιτική» δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, βουλευτές των Συντηρητικών, που υποστηρίζουν τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος, απέστειλαν δική τους επιστολή στην βρετανίδα πρωθυπουργό, με την οποία ζητούν να έχουν επείγουσα συνάντηση για την αναβολή της προγραμματισμένης ημερομηνίας αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ.

«Προτρέπουμε εσάς και την κυβέρνηση να έχουμε λίγο χρόνο για να εξετάσουμε κατά πόσο η προτεινόμενη συμφωνία ή οποιαδήποτε αναπροσαρμογή της, είναι προς τα συμφέροντά μας» γράφουν στην ανακοίνωση και επισημαίνουν ότι ο φόβος της καθυστέρησης δεν πρέπει να μας κρατάει στο περιθώριο και η χώρα τελικά να αποχωρήσει με το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα.

«Πρέπει να έχουμε περισσότερο χρόνο για να λύσουμε το αδιέξοδο» αναφέρεται. Την επιστολή υπογράφουν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής και πρόεδρος της ομάδας «Right to Vote», Φίλιπ Λι, και ο βουλευτής Ντόμινικ Γκριβ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL