Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Σοκαρισμένος» ο Μοσκοβισί από τον αποκλεισμό παιδιών μεταναστών από τη σχολική σίτιση στην πόλη Λόντι

Φωτογραφία αρχείου

Η υπόθεση του αποκλεισμού των παιδιών μεταναστών από σίτιση και μεταφορά στα σχολεία του Λόντι έχει προκαλέσει ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης σε όλη την Ιταλία

«Ως πολίτης είμαι σοκαρισμένος», δήλωσε χθες βράδυ ο ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί αναφερόμενος στην υπόθεση του αποκλεισμού παιδιών μεταναστών από τη σχολική σίτιση και μεταφορά, μετά από απόφαση της δημάρχου της ιταλικής πόλης Λόντι, η οποία εκλέγεται με την ξενοφοβική Λέγκα του Βορρά.

Ο Μοσκοβισί αναφέρθηκε στην υπόθεση του Λόντι κατά τη συνέντευξή του στην χθεσινοβραδινή εκπομπή Piazza Pulita του ιταλικού δικτύου La7: «Ως ευρωπαίος επίτροπος ασχολούμαι με οικονομικές υποθέσεις και με τη συμβατότητα των προϋπολογισμών. Ως εκ τούτου θα μιλήσω ως πολίτης: Νοιώθω σοκαρισμένος από τούτη την απόφαση».

Αμέσως του απάντησε ο ηγέτης της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών. «Ο Γάλλος επίτροπος δηλώνει σοκαρισμένος για θέματα που αγνοεί σχετικά με τα σχολεία στο Λόντι», τόνισε και πρόσθεσε πως καλά θα κάνει «να ανησυχεί για την κυβέρνησή του, που αδειάζει νυχτιάτικα μετανάστες στα ιταλικά δάση».

Η υπόθεση του αποκλεισμού των παιδιών μεταναστών από σίτιση και μεταφορά στα σχολεία του Λόντι έχει προκαλέσει ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης σε όλη την Ιταλία. Μέχρι σήμερα, έχουν συγκεντρωθεί 150.000 ευρώ.

Πηγή: La Repubblica - αμπε

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ν.Δ. όπως VMRO

Δυο μύθοι διακινούνται από τους επαγγελματίες πατριώτες και στην πλευρά του Αξιού και στην πλευρά του Βαρδάρη. Ο μύθος της προδοσίας κι ο μύθος της ταπείνωσης. Λένε οι εθνικιστές του VMRO στη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο