Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
10.9°C16.2°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.3°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C16.5°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 87%
«Μπρα ντε φερ» Ρώμης - Κομισιόν για τον ιταλικό προϋπολογισμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Μπρα ντε φερ» Ρώμης - Κομισιόν για τον ιταλικό προϋπολογισμό

Διευκρινήσεις για το σχέδιο προϋπολογισμού της Ρώμης για το 2019, αναμένεται να ζητήσει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, καθώς σύμφωνα με την Κομισιόν ο ιταλικός προϋπολογισμός «αποκλίνει σοβαρά από τους ευρωπαϊκούς στόχους».

Ο Π.Μοσκοβισί αναμένεται να έχει συνάντηση σήμερα το απόγευμα με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, Τζiοβάνι Τρία, στη Ρώμη.

«Δεν είναι ο προϋπολογισμός που ανέμενε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι κατανοητό ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις. Αναμένω κριτικές παρατηρήσεις», προέβλεψε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες.

«Όσο περνά ο καιρός, τόσο μου φαίνεται πως ο προϋπολογισμός μας είναι πολύ καλός», πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ την Τετάρτη, προειδοποίησε ότι δεν υπάρχει περιθώριο να τροποποιηθεί ο προϋπολογισμός.

Όπως και οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, η Ιταλία έστειλε τη Δευτέρα σχέδιο προϋπολογισμού για το 2019 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα πρέπει τώρα να το αξιολογήσει.

Ωστόσο, η προτεινόμενη δημοσιονομική τροχιά, με ένα έλλειμμα 2,4% του ΑΕΠ, είναι πολύ μακριά από το 0,8% για το οποίο είχε δεσμευθεί η προηγούμενη κυβέρνηση της κεντροαριστεράς.

Ο προϋπολογισμός του λαϊκιστικού συνασπισμού που βρίσκεται στην εξουσία στην Ιταλία ανησυχεί πολύ την ευρωζώνη καθώς το χρέος της Ρώμης (131% του ΑΕΠ) είναι το μεγαλύτερο των 19 χωρών μετά εκείνο της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, αν η Ρώμη δεν τροποποιήσει τον προϋπολογισμό της, η Επιτροπή μπορεί, μέχρι το τέλος του μήνα, να αποφασίσει να το απορρίψει, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ μέχρι σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL