Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
Κομισιόν: Ανοικτό το ενδεχόμενο μέτρων κατά της Αυστρίας για το εργασιακό 12ωρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κομισιόν: Ανοικτό το ενδεχόμενο μέτρων κατά της Αυστρίας για το εργασιακό 12ωρο

Ανοικτό αφήνει η Κομισιόν το ενδεχόμενο λήψης μέτρων κατά της Αυστρίας για την πρόσφατη νομοθέτηση της 12ωρης εργασίας. «Η Αυστρία  δεν διαβουλεύτηκε με την Επιτροπή πριν νομοθετήσει», απαντά η αρμόδια επίτροπος Μαρία Τίσεν, προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αν ο αυστριακός νόμος είναι συμβατός με την κοινοτική νομοθεσία και ιδιαίτερα με την Οδηγία για τον χρόνο εργασίας.

Η Ευρωπαία Επίτροπος επιβεβαιώνει τις επισημάνσεις της ερώτησης  της Κ.Κούνεβα και δεσμεύεται ότι «θα εξετάσει το ενδεχόμενο τυχόν κατάλληλων μέτρων υπό το πρίσμα των αποτελεσμάτων της εν εξελίξει αξιολόγησης».

«Έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε που η αυστριακή κυβέρνηση νομοθέτησε τον εργασιακό μεσαίωνα του 12ωρου, η Επιτροπή είχε αρκετό χρόνο να ερευνήσει το απαράδεκτο νομοθέτημα της Αυστρίας. Αλλά έστω κι αυτή η δέσμευσή της ότι θα πάρει μέτρα αν διαπιστώσει παραβίαση του κοινοτικού δικαίου είναι ένα βήμα» σημείωσε η ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

«Περιμένουμε τα αποτελέσματα της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό», δήλωσε η Κ.Κούνεβα σχολιάζοντας την απάντηση της Κομισιόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL