Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Δ.Παπαδημούλης Έτοιμοι να υποστηρίξουμε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της ΠΓΔΜ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ.Παπαδημούλης Έτοιμοι να υποστηρίξουμε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της ΠΓΔΜ

Τη βεβαιότητα πως στην ελληνική Βουλή θα υπάρξει πλειοψηφία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, εφόσον η ΠΓΔΜ υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη συμφωνία, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-ΠΓΔΜ που διεξήχθησαν χθες και σήμερα στα Σκόπια.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία. Είμαι βέβαιος ότι εάν η δική σας πλευρά κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και κάνει όλες τις απαραίτητες συνταγματικές αλλαγές όπως συμφωνήσαμε, τότε η Βουλή των Ελλήνων θα κυρώσει τη Συμφωνία» ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος, επισήμανε ότι μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και της Συμφωνίας Φιλίας ΠΓΔΜ-Βουλγαρίας, υπάρχει στο Ευρωκοινοβούλιο ισχυρότερο κλίμα υποστήριξης προς τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της ΠΓΔΜ.

«Μετά από πολλά χρόνια που δεν υπήρχε πρόοδος και μετά από πολλά χρόνια που η χώρα σας βρισκόταν στην αίθουσα αναμονής, τώρα είμαστε έτοιμοι, όλα τα πολιτικά κόμματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αριστερά και δεξιά, να υποστηρίξουμε τον ευρωπαϊκό σας προσανατολισμό» υπογράμμισε ο Δ.Παπαδημούλης.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη καταψήφισε από την πλευρά της, την Έκθεση Συστάσεων της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-ΠΓΔΜ γιατί, όπως εξήγησε, «η ΠΓΔΜ δεν είναι ακόμα έτοιμη να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και ως εκ τούτου δεν πρέπει να της χορηγηθεί ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων».

Η Μ.Σπυράκη, σε δηλώσεις της προς μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας μπορώ να επαναλάβω εδώ ότι στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζουμε την ύπαρξη "μακεδονικής" εθνικότητας και "μακεδονικής" γλώσσας» πρόσθεσε η ίδια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL